Общинският съветник от ВМРО и председател на комисията по транспорт

...
Общинският съветник от ВМРО и председател на комисията по транспорт
Коментари Харесай

Карлос Контрера с предложение да черпим природния газ по тръбата към Сърбия и Унгария

Общинският консултант от Вътрешна македонска революционна организация и ръководител на комисията по превоз към Столична община Карлос Контрера излезе с предложение в своя  профил с прагматично решение по отношение на газовата рецесия.

Той написа, че вместо преждевременно да сипем закани за прекъсване на природния газ по тръбата към Сърбия и Унгария, то по-скоро като реципрочна мярка да стартираме да черпим от тази същата тръба количествата, които ни трябват.

Разбира се, ще си го плащаме, ще разкрием сметка в евро на Газпром в държавната ББР и ще превеждаме месечните суми там, като те ще си получат парите, откакто се вдигнат глобите.

А ето и целия коментар на Контрера >>>

Министерство на енергетиката май не знае спрян ли е или не природният газ от Газпром. Седят на входа на тръбата и гледат жалко. Чуват се на места гласове на русофили надали не в утвърждение и че си го заслужаваме. Пълен народен нихилизъм и чуждопоклонство… Другите ястреби реват и те на умряло. Прибързано се сипят закани да спрем природния газ по тръбата към Сърбия и Унгария. Аз бих предложил нещо по-прагматично. Технически е допустимо като реципрочна мярка да стартираме да черпим от тази тръба количествата, които ни трябват. Разбира се, ще си го плащаме – разкриваме сметка в евро на Газпром в държавната ББР, превеждаме месечните суми там и ще си получат парите, когато се вдигнат глобите. Можем да плащаме единствено потребеното, включително да си го прихванем от директните такси по Турски поток. И тъй като Газпром и съветската страна нарушиха едностранно договорите, реципрочно можем да им вдигнем и директните такси.

Това си мисля от сутринта. Да забележим дали единствено ще се вайкаме или ще се напънем най-малко един път да не се хвърляме незабавно в крайности.

България над всичко!
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР