Общинският съветник от Спаси София Стефан Спасов съобщи, че е

...
Общинският съветник от Спаси София Стефан Спасов съобщи, че е
Коментари Харесай

Общински съветник от „Спаси София“ е бил нападнат от гражданин

Общинският консултант от " Спаси София " Стефан Спасов заяви, че е бил атакуван от гражданинна столичния бул. " Патриарх Евтимий ". Инцидентът е станал във вторник след пререканиемежду него и протестиращ, който се е опитал да осуети ремонтните действия на булеварда, до момента в който Спасов правил ревизия.

" Нападателят в началото се е качил непозволено на една от строителните машини, които са правили ремонт на пътното платно. Той е взел ключа на машината, до момента в който е била в придвижване и по този начин е заплашил живота и здравето на служащите и на преминаващите. В опит да се опълчи на непозволената постъпка, Стефан Спасов беше атакуван и ударен в лицето. Той е получил леки пострадвания и очилата му са били счупени ", оповестиха в позиция, публикувана до медиите от " Спаси София ".

В нея се цитирати думи на водача на " Спаси София " Борис Бонев, който остро осъжда случилото се:

" Абсолютно неприемливо и недопустимо е проявление на каквато и да е експанзия, още повече физическа, против който и да е. Остро осъждаме нападането над общински чиновник. Ние почитаме правото на всеки да стачкува, в това число " Спаси София " неведнъж е изразявала своето мнение с митинги, само че в никакъв случай не сме си разрешавали да демонстрираме експанзия против който и да е. Нападателят би трябвало да понесе своята отговорност. "

Ремонтътпредвижда понижаване на паркоместата в региона на Първа градска болница. По непотвърдена информация мъжът блъснал Спасов се споделя Иво Дошев – прочут в обществените мрежи с дейната си гражданска позиция и рецензии към локалната власт. От Министерство на вътрешните работи потвърдиха за случая.Спасов към този момент е подал сигнал за нападението.

" Аз като общински консултант съм определен да пазя ползите на софиянци. В момента една група от жители застават против желанията на Общината да извърши един планов ремонт. Изключително ми е неприятно, че през днешния ден трябваше да сте стига до сходни ескалации, които за мен демонстрират само неналичието на причини на протестиращите “, разяснява общинският консултант Стефан Спасов.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР