Общинският съветник от групата на СДС – Русе Станимир Станчев

...
Общинският съветник от групата на СДС – Русе Станимир Станчев
Коментари Харесай

Станимир Станчев: Осъждаме избирателното бездействие спрямо задръстванията към Дунав мост

Общинският консултант от групата на Съюз на демократичните сили – Русе Станимир Станчев направи изявление, преди да бъде стартирано разглеждането на точките от Дневния ред на днешното 32-ро съвещание на локалния парламент

Публикуваме целия текст:

„ Ние, общинските съветници от групата на Политическа партия Съюз на демократичните сили – Русе, осъждаме изборното безучастие по отношение на образувалите се тапи към Дунав мост по основния път Русе - Силистра и показваме нашата поддръжка към всички жители зад Инициативния комитет ДИЗ „ Тегра “, които показват Дунавска Индустриална зона „ Тегра “.

Дългите опашки от тирове по пътното трасе се трансформират в причина за тежки пътно-транспортни катастрофи, както и в ежедневна спънка за жителите на град Мартен и близките села, както и работещите в Дунавска индустриална зона „ Тегра “.

Уважаеми сътрудници, ние акцентираме, че продължаващото безучастие до момента е изборно, защото е в несъгласие с направените преди две години обещания, след подаден сигнал от шефовете на същите сдружения в „ Тегра “. Сега това са останали в общественото пространство празни приказки, а казусът остава неуреден. И ще се задълбочава с идния летен сезон.

В подаденият сигнал за заплаха за пътно-транспортни катастрофи на 28 февруари 2020 година шефовете на „ ТМ Инфраструктура АД “, „ Булмаркет ДМ “ ЕООД, „ Олео Протеин “ ЕООД, „ Порт Булмарктер “ ЕАД и „ Елсистеми технолоджи “ ООД уведомяват за задръстването с тежкотоварни коли, които минават и по пътния възел, предопределен за прилагане от Индустриалната зона. Това претоварване и в този момент води до блокаж на съвсем всички стопански оператори на площадката,пречи на бизнеса и унищожава нашата пътна инфраструктура.

Това е проблем, който визира цяла Русенска област и дали опашките ще бъдат изместени при гр. Бяла или на бул. „ България “, неналичието на организация на придвижването се мести с километричните опашки от тирове. Област Русе незабавно се нуждае от това да бъде подхваната самодейност, която не се изчерпва с едно посещаване и запознаване с казуса, а от визия за изцяло решение на казуса.

Ние, общинските съветници от групата на Политическа партия СДС-Русе осъждаме бездействието по случая и призоваваме Общински съвет – Русе да възобнови публичната полемика по казуса.

Ние изрично настояваме да разберем какво се случва с отпуснатите на 5 ноември 2021 година оттогава назначеното от президента Румен Радев служебно държавно управление 3 благ. лв. на Община Русе за създаване на буферен паркинг “, приключва декларацията.

Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР