Общинският съветник от групата на Продължаваме промяната - Демократична България

...
Общинският съветник от групата на Продължаваме промяната - Демократична България
Коментари Харесай

Свикват две извънредни заседания на СОС заради Симеоновския лифт и движението на „Патриарха“

Общинският консултант от групата на " Продължаваме промяната - Демократична България " ( " Спаси София " ) (ПП-ДБ-СС) Борис Бонев съобщи, че упорстват и някогашните кметове на столицата Бойко Борисов и Йорданка Фандъкова да участват, тъй като по тяхно време е подписан приватизационният контракт за Симеоновския въжен превоз в София.

“Смятаме, че тяхното наличие ще е неотложно, с цел да се изчистят претекстовете довели до контракт от седем страници, който безусловно не пази публичния интерес. Договор, в който единственото условие към приватизатора, във връзка с работата на лифтовете, е в действителност да се резервира предмета на активност на сдружението според правосъдната му регистрация, което обаче не значи че този предмет е работещи лифтове “, сподели Бонев.

Той посочи, че през днешния ден Столична община ще подаде своята тъжба към Върховния административен съд, с която ще апелира разпореждането на съда за прекъсването на дейностите по новата организация на придвижване в центъра на столицата.

„ Твърди се, че новата организация на придвижването не се прави на база на закона или административен акт, което не е правилно “, добави общинският консултант.

Бонев разяснява и почналият от през днешния ден и уточни, че на 7 май е имало среща с техни представители.

„ Тяхното искане касаеше такси стоянките - техния брой, организация и сигурност, да не стопират други коли на тях. Проблеми трупани през последните 10 години “ акцентира той.

Общинският консултант добави, чепредоставените претенции на такиметровите водачи са в развой на осъществяване.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР