Общинският съветник от Гражданска квота “Партия на зелените“, Огнян Атанасов

...
Общинският съветник от Гражданска квота “Партия на зелените“, Огнян Атанасов
Коментари Харесай

Общински съветници настояват да се върне е преразгледа бизнес плана на Кюстендилска вода

Общинският консултант от Гражданска квота “Партия на зелените “, Огнян Атанасов изрази позицията на групата съветници против предлагането на Кюстендилска вода цената на водата да скочи от 2,016лв.на 3,65 лева за м3.Той предлага да се върне и преразгледа бизнес проекта на водния оператор. Той даде за образец община Шумен, където бизнес проекта е върнат и преразгледан.

Атанасов упорства страната да се намеси и да покрие финансовата загуба на Кюстендилска вода и разликата в цената на водата.

„ Изразяваме позиция срещу настояването за увеличение цената на водата от 2,016 на 3,65 за м3.Подкрепяме желанието за увеличение заплатите на чиновниците, защото са ниски и би трябвало да се да бъдат увеличени и тук е мястото на страната и холдинга да подкрепят предприятието, тъй като достъпът и правото до чиста питейна вода имат голям обществен детайл. Държавата би трябвало да компенсира загубата на сдружението,за да не бъде на загуба и да не се подвига цената на водата “, съобщи Атанасов

По думите му това нарастване нашите съграждани не биха могли да понесат.

Той уточни, че е обикновено в случай че сдружението има задоволително финанси, да бъдат правени вложения в финансовите разноски, да се усилват възнагражденията на чиновниците, част от които са на минимални заплати.

„ Тук е мястото страната да се намеси и да покрие финансовата загуба на предприятието и разликата в цената на водата. Така ще може да бъдат правени вложения и чиновниците ще получат по-високи хонорари и жителите няма да заплащат високата цена “, сподели още Атанасов.

Той упорства да се дефинира ясно понятието водно безпаричен както е с енергийно безпаричен. Така обезщетенията ще бъдат ориентирани към хора без опция да покриват по-високите сметки за вода.

„ Причината да не поддържаме ударното нарастване на цената на водата е същата както при локалните налози и такси.Не може 10 години да няма нарастване и стремително след 2,3 години вкупом да се покачва цената. „ Затова приканвам нарастването на цената на водата да е планувано, гладко, както трябваше да се случи с локалните налози. Добрия метод се случва с годишната инфлация, на чиято база да има нараствания. “обобщи Огнян Атанасов.

Държавата е дебитор,заради калпавото законодателство, уточни още Атансов. За да може ВИК секторът да стъпи на крайници е нужна помощта на страната и ВИК Холдинга. А пък ВиК холдинга от своя страна да влага в сдружението посредством вложения в човешки капитал и енергийна успеваемост на оборудванията. Да се финансират замяна на помпи с по-енергоефективни, да се изградят фотоволтаични съоръжения за зареждане, като по този метод ще може цената на водата да се задържи в естествени граници.

Огнян Атанасов изиска страната целево да финансира Големия инфраструктурен план „ Реконструкция и уголемение на ВиК мрежа в агломерация Кюстендил, в това число в селата Лозно, Жиленци и Слокощица ”, довеждащи водопроводи до Жиленци, които не са реновирани с години, реновиране на пречиствателната станция – която също не е реновирана с години. Държавата би трябвало да има ясна позиция и за язовир Кюстендил.

„ Тук е апелът ми към народните представители от 10 МИР,те би трябвало да бъдат връзката сред страната, ВИК сдружението и общините, да спомагат а нещата да се случват “, безапелационен е Огнян Атанасов.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР