Общинският съветник от ГЕРБ - СДС и бивш председател на

...
Общинският съветник от ГЕРБ - СДС и бивш председател на
Коментари Харесай

Георгиев: Гаф или лъжа?! Терзиев обеща 15% ръст на заплатите в транспорта, в бюджета парите ги няма

Общинският консултант от ГЕРБ - Съюз на демократичните сили и някогашен ръководител на СОС Георги Георгиев разобличава кмета Васил Терзиев, като показва, че в оповестения проектобюджет на София ги няма парите за обещаното от Терзиев 15% нарастване на заплатите в градския превоз.

 

През всяка година от предходния мандат от 2019 г до края на 2023 година ние осигурявахме нарастване с 10% на заетите в превоза - макар КОВИД, макар повишаването с 330% на горивата и отхвърли на държавното управление на Политическа партия да подкрепи София, акцентира някогашният ръководител на СОС.

 

Грандиозен гаф или грандиозна неистина, пита във Facebook Георгиев.

 

Ето цялостния текст на неговата обява, в която той прибавя линкове към присъединяване на Терзиев по Българска национална телевизия, където е убещанието за растеж на заплатите и към бюджетите за тази и предходната година:

 

Грандиозен гаф или грандиозна неистина?
В оповестения нощес план за бюджет на София за 2024 пари за нарастване на заплатите в градския превоз няма.

 

Терзиев даде обещание 15% - нощес разгласява план за бюджет с 0% нарастване. Той дължи отговори на всички работещи в превоза - къде е обещаното от него, какво ще им обещае през днешния ден в 9 ч и за какво не го напряко нощес, преди публикуването на бюджета?


През всяка година от предходния мандат от 2019 г до края на 2023 година ние осигурявахме нарастване с 10% на заетите в превоза - макар КОВИД, макар повишаването с 330% на горивата и отхвърли на държавното управление на Политическа партия да подкрепи София. Над 7000 са работещите в публичния превоз и да бъдат излъгани и лишени от нарастване на изоставащите от частния бранш заплати е подмолно към тях, само че и нездравословно за всички останали жители и пасажери, тъй като водачи и механици не доближават и в този момент.
Доказателства:
фотография на параграфа за градски превоз в Бюджет 2023 и Бюджет 2024 - все 174 млн лева и нито лев повече за нарастванията на заплатите на работещите в бранша. Проверете и вие в Бюджет 2024, ползвам го и него - може да пропущам нещо в действителност.

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР