Общинският съветник от ГЕРБ Димитър Вучев написа критичен коментар във

...
Общинският съветник от ГЕРБ Димитър Вучев написа критичен коментар във
Коментари Харесай

Столичен общински съветник от ГЕРБ: Ако Терзиев взима 1 лев заплата, ние като съветници ще получаваме само 63 стотинки! Айде по-сериозно

Общинският консултант от ГЕРБ Димитър Вучев написа сериозен коментар във фейсбук за поръчката на столичния кмет Васил Терзиев, че желае заплатата му за поста да се равнява на 1 лев.

Ето какво пище съветникът:

Васил Терзиев изиска 1 лева заплата като кмет на Столична община. Силна поръчка, нали? Чухме го няколко пъти от него в акцията. Тогава можеше да се одобри както за дребна щипка популизъм, по този начин и за непознаване на законовата уредба. Но, хайде, да не сме повече католици от Папата - в предизборна конюнктура съвсем всички приказват дивотии.

В първия си работен ден новият кмет направи същата поръчка - да взима месечно възнаграждание от 1 лева: " Аз няма по никакъв метод да се възползвам от обществена активност (?!). Няма да извършвам кражба хората " (точен цитат).

Бърз скок до Закона за локалното самоуправление и локалната администрация. Според него размерът на възнаграждението на ръководителя на общинския съвет не може да надвишава 90% от това на кмета на общината (чл. 26). Общинските съветници пък не може да взимат повече от 70% от брутната работна заплата на ръководителя за съответния месец (чл. 34).

И в този момент единствено си го представете - една цяла институция, в която всички определени политици взимат месечни заплати от надлежно 1 лева (кмет), 0,90 лева (председател на общински съвет) и 0,63 лева (общински съветници).

Няколко въпроси изникват. Ако кметът на града е милионер, който няма потребност " да се възползва от обществена активност ", такава ли е обстановката с хората от екипа му? Мислите ли, че при заплата от 0,63 лева нито един общински консултант не би се изкушил да потърси, по този начин да го назовем, в допълнение материално стимулиране? Ще пазим ли всички ние, 61 съветници, ползите на жителите на Столична община, както се заклехме заедно при първата сесия?

Кампанията завърши, градът не е компания и има потребност от малко по-сериозно отношение.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР