Общинският съветник от ДПС в Кърджали и председател на Комисията

...
Общинският съветник от ДПС в Кърджали и председател на Комисията
Коментари Харесай

Общинар от ДПС в Кърджали е задържан при акция на МВР

Общинският консултант от Движение за права и свободи в Кърджали и ръководител на Комисията за юношески действия в локалния парламент Алтънай Халил е арестуван при профилирана интервенция на Министерство на вътрешните работи за противопоставяне на стандартната престъпност и закононарушенията срещу политическите права на жителите.

Акцията е извършена през вчерашния ден на територията на РУ-Кърджали, а 59-годишният Халил е в ареста за период до 24 часа, оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи. Образувано е досъдебно произвеждане за препоръчана имотна полза за склоняване към практикуване на изборно право в интерес на избрана политическа партия.

Процесуално-следствените дейности по случая не престават и през днешния ден. Вчера са тествани общо 35 души, 11 търговски обекта, три игрални зали, три заложни къщи, пет пространства. Съставени са 15 констативни и 10 предупредителни протокола. 

Кметът на Кърджали и зам.-председател на Движение за права и свободи Хасан Азис назова ареста на Халил - " следващ удар против демокрацията ".

В профила си в обществената мрежа, Азис разгласява фотография пред РПУ-Кърджали и написа:

" Пореден опит за омаскаряване и оклеветяване на политически деятели, и то четири дни преди парламентарните избори! С всички сили продължаваме да се борим против произвола и полицейщината, които някои хора си фантазират, че може да упражняват безпочвено и безнаказано. Свидетели сме на на ниска цена политически сюжет с претекстове на полицейщина, целящ да приготви аудиторията за следващата доза милиционерска пропаганда! Остро се противопоставяме на всеки опит за омаскаряване на почтени хора за политически дивиденти преди изборите! ".

Той разгласи, че тази заран Общинският съвет на Движение за права и свободи в Кърджали ще внесе тъжба против непозволеното задържане на общинския консултант Алтънай Халил. Към момента не е ясно дали това е станало факт.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР