Общинският съветник от Демократична България“ Михаил Паргов поиска оставката на

...
Общинският съветник от Демократична България“ Михаил Паргов поиска оставката на
Коментари Харесай

Михаил Паргов поиска оставката на зам.-кмет на София

Общинският консултант от „ Демократична България “ Михаил Паргов изиска оставката на зам.-кмета на София по цифровизация Генчо Керезов поради проблемите със системата за записване на деца в детските градини.

След като към този момент системата за подаване на заявки беше затворена съгласно авансово оповестените периоди, тя беше още веднъж отворена за допълнение. Родителите на 2481 деца се оплакаха, че не са съумели да слагат отметка за съществуване на адресна регистрация в региона на детската градина. Самата отметка е забутана на мъчно откриваемо място в системата. Повторното й отваряне докара до разбърквания на класирането на децата и неодобрение на родителите.

„ Системата не е направена лесна за приложимост, с цел да могат родителите бързо да се ориентират и попълнят данните. Това докара до неприятната обстановка да се постанова да се отваря отначало и да се нарушават авансово оповестените периоди. По време на акцията получих голям брой недоволства от родители, че не се дава отговор на обикновени запитвания “, съобщи Паргов, който е член на комисията по обучение, просвета и културно разнообразие.

Общинският консултант цитира отговорността, която Йорданка Фандъкова пое като заместник-кмет по образованието през 2008 година поради подобен проблем със системата за класиране в детските градини. Тогава тя си подаде оставката. „ Кой ще понесе отговорност за актуалните проблеми със системата? Не е ли редно господин Керезов да направи тази стъпка “, попита Михаил Паргов на съвещание на комисията.

За поредна година от ръководството на кмета Йорданка Фандъкова хиляди деца останаха без опция да употребяват общинска детска градина. Според резултатите от първото класиране над 10 000 деца не са съумели да намерят място.

Общинските съветници от „ Демократична България “ систематично оферират други възможности за разрешаване на казуса с неналичието тук-там в детските градини и ясли, като към този момент настоящите обезщетения за неприети деца. Също по този начин бяха препоръчани десетки терени за строителство на нови детски градини и ясли.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР