Общинският съветник Иван Таков каза, че БСП за България е

...
Общинският съветник Иван Таков каза, че БСП за България е
Коментари Харесай

БСП и Възраждане ще внесат доклад в СОС за провеждане на референдум за запазването на ПСА

Общинският консултант Иван Таков сподели, че " Българска социалистическа партия за България " е единствената рационална група, която е водила диалози с " Продължаваме промяната - Демократична България " ( " Спаси София " ) по цели и политики, и даже са имали прогрес. Направихме това, тъй като чухме, че новите ръководещи ще демонтират модела на ГЕРБ в Следствен отдел към окръжна прокуратура, само че вместо това те демонтираха паметта и културно-историческото завещание на София. Това за нас е голяма алена линия и няма да го позволим, съобщи Таков.

Той счита, че решението на СОС за демонтажа е нелегитимно, паметникът е благосъстоятелност на страната, а сега виждаме противозаконни дейности от самата страна. Таков попита къде е решението за градеж и планът за реорганизация и реституция, който би трябвало да бъде координиран с Министерството на културата. Не сме видели и проекта за сигурност и здраве, който също би трябвало да се съгласува с Министерството на културата, добави общинският консултант.

По думите на Таков през днешния ден ще сезират всички виновни органи, в това число Дирекцията за народен строителен надзор (ДНСК) и Министерството на културата. Този монумент е изработен с парите на българските жители, по днешна оценка той коства над 20 млн. лева, сподели Таков, който съобщи, че в случай че страната " не се вземе в ръце и продлъжи да прави престъпления ", от Българска социалистическа партия нямат различен избор с изключение на да продължат с гражданските си митинги.

Общинският консултант от групата на " Възраждане " Деян Николов съобщи, че нощес е почнало унищожаването на паметника, а не неговият ремонт. Това е разрушение, режат с флекс, мощно се колебая, че той може да бъде възобновен или ремонтиран, уточни Николов. Той добави, че са подали сигнал в прокуратурата да бъдат тествани всички длъжностни лица, които имат отношение към дейностите, които се правят в региона.

По думите на Николов кметът на регион " Средец " Трайчо Трайков е решил, че това не е монумент на културата и нямало потребност да съгласува дейностите си нито с Министерството на културата, нито да съблюдава законите. Николов уточни, че имат някакъв проект за сигурност, в който фигурите би трябвало да бъдат нарязани на 10-15 елементи и да бъдат отстранени.

Референдумът е най-демократичният метод, дано софиянци решат какво да се случи с този монумент, съобщи Николов. Общинският консултант от " Възраждане " уточни, че тази вечер от 18:00 ч. провеждат цивилен митинг и прикани да дойдат допустимо най-вече хора. Той добави, че митингът не е взаимно с Българска социалистическа партия, само че ще се радват на поддръжката на всеки.

Процесът по разглобяване на Паметника на Съветската войска в София стартира през вчерашния ден. Решението на регионалния шеф на София-град Вяра Тодева провокира разнопосочни реакции както край самия паметник, по този начин и в Народното събрание и измежду представителите на политическите сили в Столичния общински съвет. Стигна се и до среща сред съперниците на демонтирането от Българска социалистическа партия и министър-председателя Николай Денков.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР