Общинският съветник и председател на Политическа партия МИР инж. Симеон

...
Общинският съветник и председател на Политическа партия МИР инж. Симеон
Коментари Харесай

Симеон Славчев разкри корупционна схема на “Софийска вода”

Общинският консултант и ръководител на Политическа партия МИР инж. Симеон Славчев упорства кметът на София Йорданка Фандъкова ясно и изрично да отговори на въпроси, свързани със съществени нарушавания при провеждането на социална поръчка от „ Софийска вода “ АД за избора на коагулант за филтриране на питейната вода на София. Припомняме, че този проблем беше оголен обществено от инж. Славчев и учени от Българска академия на науките при започване на август, тази година. На специфична конференция те изнесоха обстоятелства, свързани с извършена социална поръчка за артикул, с който да се пречиства водата на София. Концесионерът " Софийска вода " АД много подозрително и с фалшифицирани документи е избрал гръцкия артикул Lubroflog 19, който с изключение на, че се оказва по-скъп и малотраен, е и с неуточнен състав, което крие рискове за здравето на хората.

След като нито Фандъкова, нито Столична община реагираха, инж. Симеон Славчев подаде сигнал до прокуратурата. Въпреки информацията, изнесена в общественото пространство, нито една институция досега не се зае съществено с инспекция на случая. Междувременно " Софийска вода " пусна въпросният артикул в употреба, което значи че химикалът към този момент е във водопреносната мрежа на София.

„ Случаят с пречистването на водата на София се случва или поради сериозна корупционна скица или поради професионално безхаберие и незаконно безгрижие. И в двата случая става въпрос за закононарушение ", сподели ръководителят на Политическа партия МИР и зам.-председател на Постоянната комисия за инженерна инфраструктура и енергийно обмисляне в Столичния общински съвет инж. Симеон Славчев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР