Общинският съветник Борис Бонев (Спаси София) не потвърди и не

...
Общинският съветник Борис Бонев (Спаси София) не потвърди и не
Коментари Харесай

Борис Бонев иска разговори с ПП и ДБ за общ кандидат за кмет на София

Общинският консултант Борис Бонев ( " Спаси София " ) не удостовери и не отхвърли дали има предпочитание да се кандидатира за кмет на София през есента.

Той обаче даде да се разбере, че чака да стартират договаряния с " Демократична България " и " Продължаваме промяната " за възможна обща номинация под изискване.

" Да се разберем за цели и претендентът да бъде човек, който може да бие ГЕРБ на първи тур с огромно публично доверие - тъй че всички промени, някои непопулярни, да се случат в идващия мандат ", сподели Бонев пред " Лице в лице " по bTV.

На последните локални избори през 2019 година той се кандидатира като самостоятелен претендент за кмет - по това време " Спаси София " към момента не беше записана като партия.

Призив за обща кандидатура на Политическа партия, Демократична България и " Спаси София " пристигна и от страна на Христо Иванов преди два месеца.

Бонев се класира на четвърто място с към % и половина по-малко от представителя на Демократична България Борислав Игнатов. Това бяха и първите избори, на които Йорданка Фандъкова не съумя да завоюва кметския си мандат още на първи тур.

ГЕРБ обаче си осигуриха болшинство в общинския съвет с помощта на гласовете на " Патриотите ", а Фандъкова победи Мая Манолова на балотажа - въпреки че още веднъж не съумя да мине 50-те %. Невъзможността на Демократична България и Бонев да се схванат за общо явяване на изборите докара и до разпръскване на гласове в борбата за СОС.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР