Общинският съвет във Враца ще гласува увеличение на заплатите на

...
Общинският съвет във Враца ще гласува увеличение на заплатите на
Коментари Харесай

Вдигат заплатите на селските кметове в община Враца, ето с колко

Общинският съвет във Враца ще гласоподава нарастване на заплатите на кметовете на кметствата в района. Това се чака да стане на последната постоянна сесия на локалния парламент на следващия ден. 
Трудовите хонорари на кметовете се дефинират според от броя на жителите на обитаемото място. Така управниците на най-големите села в общината с население над 1000 души – Згориград, Лиляче, Баница и Чирен, ще получават най-големи заплати. 
Предвидената сума за тях е 1 650 лв.. Последната актуализация на заплатите на кметовете е от май предходната година, когато е утвърдено заплащане от 1 416 лева за кметовете на най-многолюдните села. Увеличението е с към 16%. 
Кметовете на обитаеми места с население от 500 до 1000 души ще взимат 1 550 лв.. Това са управниците на селата Девене, Мраморен, Три кладенци, Косталево, Бели извор, Нефела, Голямо Пещене и Тишевица. Досега те са взимали сред 1 300 и 1 400 лв..
По 1 450 лв. ще получават кметовете на Челопек и Върбица, чието население е сред 400 и 500 души. 
Най-малките села в общината с под 400 поданици са Веслец, Вировско, Оходен, горно Пещене и Власатица. Техните кметове ще взимат по 1 300 лв., със 100 лв. повече от до момента. 
Размерите на самостоятелните съществени месечни заплати на кметовете на кметства в община Враца са съобразени с условията на Закона за локалното самоуправление и локалната администрация и признатите от Министерски съвет на Република България стандарти за делегираните от страната действия и са избрани в границите на разноските за личен състав, планувани по бюджета на общината.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР