Общинският съвет във Варна ще обсъди съдбата на Белодробната болница

...
Общинският съвет във Варна ще обсъди съдбата на Белодробната болница
Коментари Харесай

Каква ще е съдбата на Белодробната болница във Варна - общинският съвет заседава

Общинският съвет във Варна ще разиска ориста на Белодробната болница в града. Лечебното заведение е с задължения за към 600 000 лева, от които към 80 000 за ток.

Вчера от локалното електроразпределително сдружение предизвестиха, че поради неплатените сметки ще пресечен подаването на електричество към болничното заведение от 21 ноември. Едноличен притежател на капитала на лечебното заведение е Община Варна.

Финансовите проблеми на болничното заведение са от години наред. Медиците не получават постоянно заплатите си и напущат, а в това време болните се усилват.

10 месеца не сме плащали заплати и Национална агенция за приходите е затворила постройката, тъй като желаят да я продадат против парите, които изискуем за осигуровки. Сметките ни са блокирани и аз заставам тук единствено тъй като, в случай че се махна - ще унищожават болничното заведение, сподели пред Българска национална телевизия шефът на лечебното заведение доцент Христо Ганчев.

В момента в болничното заведение са настанени 18 пациенти.

Пред Българска национална телевизия ръководителят на здравната комисия в Общинския съвет във Варна проф. Анелия Клисарова се разгласи изрично срещу затварянето на лечебното заведение.

Има две оферти - лекуването на пациентите да бъде трансферирано към друга болница в региона, а второто е отговорностите да бъдат платени. Не можем да допуснем на 21-ви ноември да бъде спрян токът на една такава болница. В нея има 18 пациенти, още хора работят - къде да отидат тези хора. Аз не мисля, че във Варна би трябвало да бъде закрита една 100-годишна болница. И сътрудниците от комисията по опазване на здравето са на същото мнение- не трябва да закриваме болничното заведение и не трябва да оставяме Варна без такава помощ, съобщи проф. Анелия Клисарова, ръководител на Комисията по опазване на здравето към Общински съвет в гр. Варна.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР