Общинският съвет във Варна отново не успя да избере временен

...
Общинският съвет във Варна отново не успя да избере временен
Коментари Харесай

Варненският район Одесос пак остана без временно изпълняващ длъжността кмет

Общинският съвет във Варна още веднъж не съумя да избере краткотраен кмет на регион „ Одесос “. След скришен избор двамата заместник-кметове на централния регион, всред които по закон би трябвало да се реализира изборът, не събраха нужния брой гласове.

За Емилия Христова гласоподаваха 25 общински съветници, а сътрудника ѝ Атанас Христов – 22-ма. За определянето на краткотрайно изпълняващ длъжността кмет на регион „ Одесос “ са нужни 26 гласа от 51-членния състав на Общинския съвет.

Изборът на краткотраен кмет на регион „ Одесос “ ще бъде включен още веднъж в последващо съвещание на локалния парламент.

Припомняме, че до вота се стигна, откакто бяха прекъснати пълномощията на определения през есента кмет. Той беше повдигнат за претендент от обединението ПП-ДБ. Пълномощията му бяха прекъснати с решение на ОИК-Варна при започване на месец февруари. Общинската изборна комисия откри след инспекция, че Цветков не е извършил наредбите на закона, съгласно които положилите клетва като кметовете на региони разполагат с едномесечен период да подхващат нужните стъпки за преустановяване на активността и/или за освобождението си от заеманата служба, в случай че при избирането си заемат такава или имат компания.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР