Общинският съвет във Варна обяви процедурата по избор на 110

...
Общинският съвет във Варна обяви процедурата по избор на 110
Коментари Харесай

Във Варна се търсят 110 съдебни заседатели

Общинският съвет във Варна разгласи процедурата по желание на 110 правосъдни заседатели при Районния съд във Варна, научи Moreto.net.

Срокът за приемане на документи е 30 юни.

Пълна информация с нужните условия и документи, които претендентите би трябвало да подадат, са публикувани . Документите се подават в Общински съвет - Варна, бул. “Осми крайморски полк ” № 43.

Участниците в процедурата би трябвало да заявяват, че не са правосъдни заседатели в различен съд; не са общински съветници от правосъдния регион на Районен съд – Варна; не вземат участие в управлението на политическа партия, коалиция или организация с политически цели; не работят в съд, прокуратура, следствени органи, Министерство на вътрешните работи или други органи от системата за национална сигурност, намиращи се в правосъдния регион, за които са определени.

Съдебни заседатели могат да бъдат пълнолетни български жители, които се употребяват с положително име и с престиж в обществото и не са осъждани на отнемане от независимост за умишлени закононарушения, без значение дали са оправдани, се показва в информация в уеб страницата на Районния съд.

Съдебните заседатели се назначават по предложение на общинските препоръки, като за районните съдилища те се утвърждават от общото заседание на съдиите от съответния областен съд. Мандатът на правосъдните заседатели е пет години.

Съдебните заседатели се привикват за присъединяване в правосъдни съвещания от ръководителя на съда най-вече за 60 дни в границите на една календарна година, в случай че разглеждането на делото продължи и след този период. За времето, през което извършват отговорностите си по този закон, правосъдните заседатели се считат в длъжностен отпуск, който се зачита за трудов стаж. Съдебните заседатели поставят клетвата пред общото заседание на съдиите в съответния съд.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР