Общинският съвет в София е замръзнал някъде във времето и

...
Общинският съвет в София е замръзнал някъде във времето и
Коментари Харесай

Васил Терзиев: София няма нужда от разхождащи се съветници, а от работещи

Общинският съвет в София е заледен някъде във времето и вести няма. Това показва столичния кмет Васил Терзиев в днешния си и финален за годината доклад на свършената работа във Facebook.

" Уважаеми господин Георгиев и господин Хекимян, нито София, нито аз имаме потребност от препоръките ви и безплодните ви разходки до Московска 33 един път седмично. София има потребност всички общински съветници да запретнете ръкави и дружно да си свършите работата ", прикани градоначалникът.

Той акцентира, че всички - и сегашни и някогашни ръководещи, и опозицията, би трябвало да поемат своята отговорност пред софиянци.

Терзиев означи, че се работи интензивно по подготовката на бюджета на София за 2024 година, който се чака да бъде показан за публично разискване доникъде на януари.
 Терзиев и Бонев се похвалиха с отворен за пешеходци пл.
Терзиев и Бонев се похвалиха с отворен за пешеходци пл. " Св. Неделя "

Двамата регистрира изпълнено предизборно заричане

Той уточни, че с са утвърдени за финансиране 109 капиталови плана за общо близо 100 млн. лв.. От тях близо 34 млн. лева ще бъдат вложени в северните региони на столицата. Предвижда се работата по всички планове да завърши най-късно до края на 2026 година

Заедно с Министерския съвет е открито решение за изчезналите средства за ВиК инфраструктурата на София. Екипът на Терзиев е обезпечил част от нужните средствата от над 10,2 млн. лева, а държавното управление е одобрило над 32 млн. лева спомагателен трансфер за продължение на построяването на ВиК инфраструктурата на столицата.

Подписан е контракт за безплатно прекачване на държавен парцел в регион " Връбница " от близо 52 дка, за разширение на гробищния парк " Бакърена фабрика ".

Терзиев се похвали и с оповестена война на нарушителите - било те източници на замърсяване на въздуха или паркирали по тротоарите. Само на 20 декември Столичният инспекторат е направил 87 инспекции на обекти, евентуални източници на замърсяване на въздуха. Систематично се следи за погрешно паркирани коли и се разчистват тротоарите в центъра и в кварталите - в съдействие с районните кметове.
 Терзиев предлага взимане на заеми за 38 млн. лева за ВиК план и ремонт на улици
Терзиев предлага взимане на заеми за 38 млн. лева за ВиК план и ремонт на улици

Те ще бъдат погасени до края на 2024-та година, даде обещание градоначалникът

от паркиралите коли. Предстои цялостна реорганизация на него, ул. " Съборна " и пространството пред Съдебната палата.

От 23 декември придвижването на трамвай № 5 е възобновено.

През последните две седмици са сложени 1 100 метра нови светещи гирлянди и 112 светещи празнични детайли.

След падналия сняг на 18 декември е оказана помощ на общо 15 души, измежду които и четири фамилии с деца, татко с диабет и щерка му, бедствали на Витоша.

След пожар в жилищна постройка в квартал " Курило " в Нови Искър са доставени два фургона с ток и вода за хората, останали без заслон.

Осигуряват се храна и топли питиета на бездомни хора до 31 декември в столичния храм " Св. Мъченица Параскева ". Екипите на дирекция " Аварийна помощ и предварителна защита " раздават на бездомните хора пакети с храна и питиета при нормалните си обходи.

Изпълнява се и план, който поддържа нуждаещи се хора в центровете за краткотрайно настаняване. Ще бъдат предоставяни пакети с храна за всички над 400 души, които са настанени в трите центъра в столицата. Освен топъл обяд, в спешните центрове ще бъдат доставяни и хранителни артикули за фамилии с дребни деца.
 Васил Терзиев: Няма скрити сделки за СОС
Васил Терзиев: Няма скрити сделки за СОС

Той се надява през днешния ден да бъде определен краткотраен ръководител на Столичния общински съвет

Занесени са дарове за Коледните празници в пенсионерски клубове в цяла София.

Терзиев напомни, че еза обезпечаване на храна на дете с малнутриция.

Той означи и че и не е ясно по кое време ще проработи. Екипи на Общинската полиция и " Аварийна помощ и предварителна защита " към общината ще поемат организацията на придвижването и ще осигурим повече рейсове по основните трасета, с цел да може да се компенсира неналичието на въжен превоз през идващите седмици.

Кметът уточни и че на 2 януари 2024 година ледената пързалка в състезателен комплекс " Възраждане " ще работи от 10:00 ч. до 20:00 ч., а входът ще е свободен за деца и възпитаници.
 ГЕРБ няма да позволен
ГЕРБ няма да позволен " но бала " в СОС

Няма да поддържат и Грети Стефанова за ръководител на градския парламент
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР