Общинският съвет в Пловдив взе единодушно решение за декларация, с

...
Общинският съвет в Пловдив взе единодушно решение за декларация, с
Коментари Харесай

ОБЗОР: Пловдив иска акциите на Варна в Панаира, България е подкрепила с оръжия Украйна при кабинета Петков

Общинският съвет в Пловдив взе единомислещо решение за декларация, с която да се изискат акциите на община Пловдив в Международен панаир  Пловдив. Извънредната сесия бе поискана от съветниците от ГЕРБ, като в нея нямаше записано съответно проекторешение. По време на разискването на проблема с Панаира, Йордан Илиев от ГЕРБ изиска да се направи декларация. Ето какво изиска с нея:
Прочетете още

Една публикация на международна медия провокира бурни реакции в България. Немското издания „ Ди Велт “ разгласява свое следствие, в което твърди, че страната ни още от началото на войната е почнала да изнася оръжие и гориво, който в последна сметка са били внасяни в Украйна. „ Благодарение на разпокъсаната си вътрешна политика и проруските пристрастености на огромна част от нейния хайлайф, София се стараеше по време на нашествието да акцентира, че не въоръжава Украйна. Това обаче е била димна завеса “, написа следствие на немския ежедневник " Ди Велт ". Това се е случило по време на кабинета Петков, а в организацията стoели някогашният министър председател и финансовият му министър Асен Василев, твърди изданието. Повече по тематиката и позицията на политиците от Политическа партия, вижте тук:

Междувременно Българска социалистическа партия стартира диалози с парламентарно показаните партии. Това реши Националният съвет на партията. " За " са дали своят вот 94 души, а 4 - " срещу ".

Тютюневият склад на бул. „ Христо Ботев ” 51, който бе съборен в края на август 2022 година, не е бил монумент на културата все още на разрушаването му. Това е заключението на Окръжна прокуратура-Пловдив, която е образувала инспекция по отношение на разрушаването на здания в Тютюневия град. Аналогично е заключението ни на Районна прокуратура, които също са правили инспекция по отношение на получени сигнали за разрушение на тютюневи хранилища. Повече за решението на магистратите може да научите отсам:

Силен вятър нанесе голям брой вреди в страната, а в няколко области бе оповестено отчасти бедствено състояние. Общо шест са пренасочените полети, които през днешния ден са кацнали на летище Пловдив, оповестиха за TrafficNews от аеропорта. Причината за това е мощен непряк вятър в София.

 Фискалните ограничения за компенсиране на семействата и бизнеса за високите енергийни цени и за инфлацията са ориентирани към понижаване на инфлацията през 2023 година, само че тя ще се увеличи, когато бъдат отстранени. Това е мнението на Европейската централна банка, която излезе с отчет за икономическата обстановка в Еврозоната и даде прогнози за идващите няколко години.  

На този декор мобилният опертор " Йетел " подвига цените за мобилните си услуги от февруари месец. Това стана ясно от известие, публикувано тази заран до клиентите на оператора. Вижте с какъв брой ще нарастнат абонаментните проекти

 

Арестуваха двамата вандали, изпочупили стъклените парапети на Римския стадион в Пловдив. За по-малко от денонощие чиновници от Четвърто районно управление (на МВР) разкриха самоличността на двамата млади мъже, съпричастни към вандалската демонстрация, предизвикала съществени материални вреди в зоната на националния монумент на културата под тепетата.

Министерство на вътрешните работи покачва броя на отнетите контролни точки при нарушавания на пътя. Ще се вземат 10 точки за каране в спешната лента на автомагистрала, а при приложимост на алкохол - по 20 контролни точки. Това планува план за промени, направен от Министерство на вътрешните работи и препоръчан за публично разискване на държавния портал за публични съвещания. От Института за пътна сигурност обаче са на мнение, че сходни ограничения са безсмислени. Вижте за какво:

Служителят на " Пътна полиция " – Пловдив Матей Матов, който бе арестуван при интервенция на " Вътрешна сигурност ", загуби делото за уволнението си. Той е обжалвал заповедта на министъра на вътрешните работи, с която бе освободен дисциплинарно от работа.

Полицай от бранш „ Пътна полиция ” отхвърли рушвет от 10 000 евро и златен часовник. Служителят е задържал за инспекция мъж към 2 часа тази нощ. Той е тестван за приложимост на опиати, а тестът се оказала позитивна за три типа дрога. Какво станало малко по-късно обаче е шокиращо – вижте за какво:
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР