Общинският съвет в Пловдив ще гледа решение, с което се

...
Общинският съвет в Пловдив ще гледа решение, с което се
Коментари Харесай

Дават още 1 млн. лева, за да завършат на най-новата пътна връзка в Пловдив

Общинският съвет в Пловдив ще гледа решение, с което се трансферират 1,15 млн. лв. към построяването на най-новата пътна връзка в регион „ Източен ”. Тъй като строителите напредват по-бързо от линейните графици от градската администрация би трябвало да обезпечат средствата за ремонта на ул. “Д-р Георги Странски ”.
Прочетете още
Поради това предлагането е залегнало в актуализацията на бюджета. Според него се трансферират 741  хил. лв. от Голяма община към регион „ Източен ”, които са възложител. Останалата част от 409 хиляди лв. ще бъдат обезпечени от средствата на региона, които са по други пера.

Дотук строителите са построили новата пътна връзка, а сега се обновява напълно сектора. от ул. „ Коста Паница ” до ул. „ Генерал Радко Димитриев ”. Очакванията са до 9 юни тя да бъде напълно приключена.

Новата улица е дълга близо 200 метра, като тя е с 3,5 метра и от двете страни и тротоари по 1.5 метра. Отдолу е  изградена подземна инфраструктура, като окабеляване, ВиК и други. Проектът е с включено още осветяване, както и обособяването на 51 паркоместа.

В частта, която се обновява,  освен пътното платно ще бъдат построени и нови тротоари, защото сега те са с размери от едвам 60 см и е невероятно да премине майка с детска количка по тях.

 

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР