Общинският съвет в Пловдив ще гласува пускането на търг на

...
Общинският съвет в Пловдив ще гласува пускането на търг на
Коментари Харесай

Общината продава на търг имот от 3 дка в Пловдив, оценен на 550 хил. лева

Общинският съвет в Пловдив ще гласоподава стартирането на търг на имот от 3 дка в индустриална зона " Тракия ". Предложението е от зам.-кмета по общинска благосъстоятелност арх. Невена Балчева.

Имотът е част от Годишната стратегия за предписание с имущество, като той е на ул. " Нестор Арабаджиев " и с отреждане за паркинг. Той се намира против цех " Устрем " и сега там паркират тирове, предава trafficnews.bg.

Търгът, който ще се организира ще бъде с скрито наддаване, което значи, че най-високата оферта печели, без да има опция за повдигане на цената, както е при очевидна процедура.

Общинските съветници ще дефинират началната цена, като в претекстовете е записано, че данъчната оценка на имота е 90 хиляди лв., а пазарната съгласно самостоятелен оценител е 550 хиляди лв..

Припомняме, че за този парцел имаше входирано капиталово желание от пловдивския предприемач Ангел Траков. Той е изискал на него да осъществя инвестицияе за 1 млн. лв. и 10 нови работни места през Закона за поощряване на вложенията, който разрешава даването на парцели без търг.

От Община Пловдив обаче отхвърлиха с претекста, че той ще бъде пуснат на търг.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР