Общинският съвет в Пловдив ще гласува дарение от 4000 лева

...
Общинският съвет в Пловдив ще гласува дарение от 4000 лева
Коментари Харесай

Гръмотевична буря помля сървърите за камерите на МВР на входовете на Пловдив 

Общинският съвет в Пловдив ще гласоподава подаяние от 4000 лв. на ОД на Министерство на вътрешните работи – Пловдив, с което да се ремонтира системата за видеонаблюдение и надзор на входно-изходните точки на града.

Причината е, че системата не работи поради гръмотевична стихия още през лятото, след която един от сървърите е бил развален. Инцидентът е станал на 1 юли, като от този момент системата е спряла да засича колите, които минават през входно-изходните точки на града.

На 28 август още веднъж е била засечена нередовност в хардуера. Поради тази причина шефът на полицията Димитър Балев е изискал от Община Пловдив средствата в размер на 4000 лв. за ремонт на системата, защото в бюджета на полицията не разполагали с тези средства.
свързани новини8791на 09.04.2016
Самата система за наблюдаване на входно-изходните точки на града бе построена от Община Пловдив за 320 000 лв., а по-късно дарена на Министерство на вътрешните работи – Пловдив. Тя включва 44 камери на 11-те входно-изходни артерии, написа Трафикнюз.

Системата разрешава да се разпознават моторни транспортни средства, характеризира се с висок % на известност както в светлата, по този начин и в тъмната част на денонощието. Освен на български регистрационни номера, тя реагира и на номера на други страни. Получената информация се употребява напълно от полицейските чиновници в работата им по предварителна защита на престъпността.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР