Общинският съвет в Пловдив прие намаляване на таксите за децата

...
Общинският съвет в Пловдив прие намаляване на таксите за децата
Коментари Харесай

Намалиха таксите за децата от подготвителните групи в детските градини в Пловдив

Общинският съвет в Пловдив одобри понижаване на таксите за децата от подготвителните групи в детските градини, оповестиха от пресцентъра на общината. Това гласи планът за смяна на Наредбата за определянето и администрирането на локалните такси и цени на услуги на територията на община Пловдив.

Без възнаграждение на такса остават всички 1279 деца от подготвителните групи за 5- и 6-годишни, които досега са употребили някаква преференция за понижаване на таксите. Става въпрос за осиновени деца или такива, настанени в приемно семейство, ползващи обществени услуги, чиито родители са студенти, с един родител или умрял подобен, многодетни фамилии, две деца от 1 семейство, които посещават детско заведение и други. Всички останали ще заплащат с 12 лева по-малко, т. е. таксата за тях ще бъде понижена от 48 лева на 36 лева месечно, съразмерно на визитите на децата.

С направеното предложение община Пловдив извършва държавната политика за подкрепяне заплащането на такси, дължими от родителите за дейностите по хранене на децата в наложителното предучилищно обучение. Предложението е в сходство с измененията в Закона за предучилищно и учебно обучение и пълномощията на общината като първокачествен разпоредник с бюджет. се показва още в известието.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР