Общинският съвет в Пловдив одобри параметрите на нов заем за

...
Общинският съвет в Пловдив одобри параметрите на нов заем за
Коментари Харесай

Община Пловдив отпуска допълнителни 24 милиона лева за стадионите на Ботев и Локомотив

Общинският съвет в Пловдив утвърди параметрите на нов заем за довършването на стадионите на локалните футболни отбори Ботев и Локомотив, както и за строителството на нов плувен комплекс.

Той е в размер от близо 44 милиона лв., от които по 12 милиона за двата стадиона и 20 милиона за плувния комплекс, като за него ще се търси финансиране от Фонда за стабилно градско развиване. Всяко перо от заема ще е с оптималната рента от 3 % и 20-годишен период за погасяване.

Общинските съветници от Българска социалистическа партия предложиха да се изискат пари за тези обекти от страната, като прецизираха, че за стадиона на Ботев, с изключение на тази сума, ще бъдат нужни още 16 милиона лв. за довършването му. Социалистите попитаха за какво се строят игрища единствено на тези два футболни клуба, откакто от поддръжка се нуждаят и останалите два отбора Спартак и Марица, както и други спортове отвън футбола и плуването.

Кметът на Пловдив Здравко Димитров отговори, че предпроектното изследване за стадион " Христо Ботев " демонстрира, че са нужни 53 милиона за довършването му. По думите на Димитров 25 милиона са отпуснати от страната, а гласуваните през днешния ден 12 милиона ще са за цялостна козирка, с цел да могат на оборудването да се играят и мачове от евротурнирите, с изключение на от вътрешното състезание.

" На стадион " Марица " сме проектирали трибуната и козирката ", сподели Димитров. Той изясни, че концесионерът на стадион " Тодор Диев " желае да се направи нова концесия.

" Строят се две зали за волейбол и баскетбол в регион " Западен ", сподели още кметът на Пловдив.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР