Общинският съвет в Пловдив днес ще даде съгласие за учредяване

...
Общинският съвет в Пловдив днес ще даде съгласие за учредяване
Коментари Харесай

„Екобус – Пловдив” с база от 18 дка до жп гара Тракия, шефът му с 2000 лева заплата

Общинският съвет в Пловдив през днешния ден ще даде единодушие за основаване на общинското сдружение за градски превоз „ Екобус – Пловдив” ЕООД. То ще бъде с капитал от 2,8 млн. лв., като от тях 2,7 млн. лв. ще бъдат апорт на общински терен, където ще е базата му.

Той е с величина от 18 дка и се намира на ул. „ Цар Симеон” тъкмо жп гара „ Тракия”. Първоначално концепцията бе за различен парцел в региона – до „ Синия кос”, само че градските управляващи са предпочели този вид. Имотът е за транспортни действия и няма да има потребност на смяна на предназначението му.

Останалите 100 000 лв. ще бъдат от общинския бюджет и ще се за издръжката на сдружението. В сумата е и заплатата на шефът на „ Екобус Пловдив” – Илко Търпов, който бе одобрен с друго решение на локалния парламент. Възнаграждението му ще бъде 2000 лв. на месец, като той ще може да си гласоподава и бонус до 20% от годишна му заплата или до 4800 лв. годишно. Това обаче ще е допустимо когато сдружението стартира да извършва курсове и в случай че осъществя облага.

Първоначално седалището на компанията ще бъде в някогашния хотел на Ванко 1, където сега е ОКТ и регион „ Източен”.

Припомняме, че концепцията на сдружението е да кандидатства по европейски стратегии за закупуването на лични 20 електробуси, които да оперират по две линии. За задачата е нужна инвестиция в размер на 21,6 млн. лева без Данък добавена стойност за транспортните средства, зарядните станции и създаване на депото.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР