Общинският съвет в Перник гласува единодушно декларация, в която изразява

...
Общинският съвет в Перник гласува единодушно декларация, в която изразява
Коментари Харесай

Перник гласува декларация в подкрепа на жителите на Радомир

Общинският съвет в Перник гласоподава единомислещо декларация, в която показва угриженост и взаимност с жителите на община Радомир, които са на воден режим.

Изхождайки от горчивия опит, който натрупахме, знаем, че решението не е по силите на една община, декларират пернишките съветници. В документа те приканват държавните институции да подхващат нужните законови дейности преди казусът да стане сериозен.
Съветниците заявиха подготвеност да окажат подпомагане при нужда, според компетентността си.

Общинският съвет в Перник през днешния ден прегледа искане на Общинския съвет в Радомир и кмета Пламен Алексиев за възобновяване на аварийното водоснабдяване от помпената станция "Крапец " за града.

Декларацията има единствено морална стойност, разяснява шефът на "ВиК " Борислав Иванов. По думите му Софийският общински съвет е дал своя вот позволение за Перник, само че там тръбите са обществена общинска благосъстоятелност. Тук всички уреди са обществена държавна благосъстоятелност и думата на Общинския съвет няма тежест по отношение на употребата на оборудванията, съобщи Иванов. Той уточни, че 19,2 млн. куб. м е годишната консумация от язовир "Студена " за популацията на Перник. За Радомир са нужни 1,5 млн. куб. м годишно, и също толкоз, в случай че се пусне вода за "Стомана индъстри " и "Топлофикация ".

Поне 70 л/сек. са нужни на Радомир, тъй като сега имаме разширена зона, която през нощта е без вода, с цел да се доставя водопровода от помпената станция "Крапец " от Радомир към Батановци, махалите "Андрейна ", "Арбанас ", с. Копаница и пречиствателната станция за отпадни води в Батановци, разясни кметът на Радомир Пламен Алексиев.

От 12 декември м.г. живеещите във високата зона на Радомир са на режимно водоснабдяване.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР