Общинският съвет в Пазарджик ще разгледа предложение за побратимяване на

...
Общинският съвет в Пазарджик ще разгледа предложение за побратимяване на
Коментари Харесай

Очаква се Пазарджик да се побратими с испанския град Мурсия

Общинският съвет в Пазарджик ще прегледа предложение за побратимяване на Пазарджик и испанския град Мурсия на идното съвещание на 25 януари. Това планува дневният ред на Общинския съвет.

В предлагането се показва, че по информация на Националното съдружие на общините в Република България Генералното консулство на Република България във Валенсия е инициирало начало на процедура за побратимяване сред общини в България и локалните, и районните управляващи в Кралство Испания.

Предложението на дипломатическото ни посланичество е за започване на процедура за побратимяване сред община Пазарджик и град Мурсия, Испания. Представени са причини за това, че град Мурсия е седмия по величина град в Кралство Испания. Известен е като „ Зеленчуковата градина на Европа “ с богатата си земеделска продукция, която се изнася както в Европа, по този начин и в Америка, и се дефинира като интернационален пример в нововъведенията в региона на агроиндустрията.

В района са регистрирани повече от пет хиляди българи от цяла България. Те са се обединили в две български асоциации, посредством които се поддържат българската просвета и полезности. Партньорствата с задгранични локални и районни управляващи са отлична опция за обмяна на опит в сфери на съвместен интерес, активизиране на бизнес контактите и културните връзки, както и основаване на мрежа от контакти за общо кандидатстване по разнообразни планове и начинания.

Очаква се Мурсия да бъде прибавен към деветте побратимени на Пазарджик градове - Дpaмa (Гъpция), Cтaвpoпoл и Чexoв (Русия), Бopиcoв (Бeлapyc), Taтaбaня (Унгapия), Aepoдpyм (Република Северна Maĸeдoния), Aл Caлт (Йopдaния), Уecт Бeнд (CAЩ) и Txaй Бин (Bиeтнaм). 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР