Общинският съвет в Мездра даде съгласие общината да кандидатства с

...
Общинският съвет в Мездра даде съгласие общината да кандидатства с
Коментари Харесай

Община Мездра ще кандидатства с проект за обновяване на уличното осветление в града и 4 села

Общинският съвет в Мездра даде единодушие общината да кандидатства с планово предложение по процедура BG-RRP-4.025 „ Подкрепа за енергийно ефикасни системи за улично осветяване “, финансирана по Националния проект за възобновяване и резистентност на Република България. Решението беше взето на януарската сесия на локалния парламент. 
Процедура BG-RRP-4.025 е продължение на към този момент извършената открита процедура за асортимент на планови оферти BGENERGY-2.001 „ Рехабилитация и рационализация на общинската инфраструктура - системи за външно изкуствено осветяване на общините “ по Програма „ Възобновяема сила, енергийна успеваемост, енергийна сигурност “, финансирана от Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014-2021 година В рамките на Покана 1 се дава опция за финансиране на плановете, включени в листата с аварийни планови оферти по процедура BGENERGY-2.001, при опазване в оптималната степен на типа и обсега на плановете, както и на предстоящите знаци, които те ще реализиран. 
Проектът, с който Община Мездра ще кандидатства по актуалната процедура, планува възобновяване на уличното осветяване в гр. Мездра и в четири съставни села на общината - Моравица, Игнатица, Руска Бела и Дърманци. Крайният период за кандидатстване е 30 януари. 
На своето първо съвещание за тази година Общински съвет одобри Годишен доклад за 2022 година на Програмата за преодоляване на популацията на безстопанствените кучета на територията на общината и Годишен проект за деяние през 2023 година в осъществяване на Програмата за преодоляване на популацията на безстопанствените кучета през интервала 2022-2025 г. 
Приети бяха също Отчет за активността на Общински съвет и на неговите комисии през второто полугодие на 2022 година, Отчет за активността на „ Екопроект “ ООД - Враца през четвъртото тримесечие на м. година и Годишна стратегия за ръководство и предписание с парцели - общинска благосъстоятелност през 2023 г. 
ОбС реши месечните обезпечения и отчисления за тази година по член 60, алинея 2, т. 1 и т. 2 и член 64, алинея 1 от Закона за ръководство на отпадъците да останат по сметката на Община Мездра и да се употребяват за дофинансиране на разноските по План-сметката за 2023 година за дейностите по събиране, транспортиране, неутрализиране в депа или други уреди на битови боклуци и за поддържане чистотата на териториите за публично прилагане, както и за закупуване на профилирана сметоизвозна техника. 
Съветниците не дадоха единодушие да се открие процедура за издаване на позволение на „ Дионисомарбле България “ ЕООД за водовземане от язовир „ Долна Кремена “ за облекчаване на промишлени потребности. 
Местният парламент се разпореди с аграрен парцел - частна общинска благосъстоятелност в с. Игнатица и утвърди Подробен организационен проект - Парцеларен проект за създаване на подземна кабелна линия и за създаване на нов стоманорешетъчен дирек за присъединение на Фотоволтаична електроцентрала в м. „ Орница “ в землището на с. Върбешница. 
Във връзка с подаден сигнал от Вихрен Михайлов от с. Лютиброд за „ незаконосъобразно “, съгласно подателя на сигнала, изсичане на 12 тополи в м. „ Средно прадище “ в землището на селото, Общински съвет реши да бъде основана краткотрайна комисия, която в период до 15 февруари да извърши инспекция на място и по документи, касаещи изказванията в сигнала.   
 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР