Общинският съвет в Бургас даде зелена светлина на идеята на

...
Общинският съвет в Бургас даде зелена светлина на идеята на
Коментари Харесай

Общината в Бургас придобива Морското училище

Общинският съвет в Бургас даде зелена светлина на концепцията на кмета Димитър Николов Общината да придобие благосъстоятелност върху Морското учебно заведение " Свети Никола ", което сега е държавно. С 38 гласа " За ", 0 срещу и 1 " въздържал се " докладната бе призната.

С днешното решение се чака процедурата да се задвижи, а министърът на образованието Красимир Вълчев подсигурява, че ще поддържа прехвърлянето на собствеността, тъй като общината се е потвърдила като добър собственик и има вяра, че това ще помогне за възраждането на емблематичното за Бургас учебно заведение, оповестява Флагман.бг.

" Не се съмнявайте във опциите на Община Бургас. До момента съм изискал да придобием благосъстоятелност на две учебни заведения - Гимназията по Автотранспорт, както и учебното заведение в ж.к. " Меден рудник ", което преобразихме в ИТ гимназия, а изискванията там са като за четиризвезден хотел ", прикани Димитър Николов.

Общината желае да развие професионалното обучение, а учебното заведение да стане новаторско - с съвременна стратегия, която ще създава готови фрагменти за морския бизнес.

" В докладната няма изложен одит дали е осъществена инспекция, взаимно с морска администрация. Искам да попитам и дали знаем в какво положение е базата на учебното заведение ", запита Живко Табаков.

Той предложи да не се отдават на концесия или продават парцелите на учебното заведение. Най-атрактивният от тях е далян " Отманли " и хотел " Атлантик ".

Виолета Илиева, консултант от ГЕРБ и шеф на Регионалния инспекторат по обучение в Бургас, означи, че базата на учебното заведение не е доста добра и поради това ползата към него спада фрапантно. Всички общински учебни заведения в Бургас са изцяло преобразени, до момента в който в Морското учебно заведение не са осъществени съвсем никакви поправки. Заради това сега там се образоват едвам 87 деца. Тя бе безапелационна, че учебното заведение няма никакви задължения към този миг.

Общинският консултант даде за образец цялостното видоизменение на Гимназията по автотранспорт, която бе ремонтирана, програмата бе изцяло изменена, методът на образование - също, а в този момент ползата към нея пораства.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР