Общинският съвет в Благоевград не прие да чуе гласа на

...
Общинският съвет в Благоевград не прие да чуе гласа на
Коментари Харесай

Без референдума за разкопките под АМ Струма

Общинският съвет в Благоевград не одобри да чуе гласа на жителите за ориста на откритите разкопки по трасето на Автомагистрала " Струма " край с. Покровник.
Така след близо двучасови диспути под формата на изявления на локалните депутати и присъствалите на сесията представители на инициативния комитет, Благоевград остана без позиция за ориста на разкопките от III век, за които се допуска, че са на римското населено място Скаптопара, предходник на днешния регионален град.
При визитата си на място предходната събота, министър председателят Борисов даде месец период на археолозите и инженерите да намерят решение за ориста на разкопките и бъдещето строителство на автомагистралата от Благоевград до Крупник, напомня БГНЕС.
Преди 2 дни пък от инициативния комитет за опазване на разкопките на същото място, където се открити, на конференция показаха план, съгласно който изместването трасето на автомагистралата ще коства 4.5 млн. евро, а не 40 000, както настояват от АПИ.
Същата вечер в зала „ 22- септември” се организира полемика и разискване на казуса с обществеността на града, след която бе решено провеждането на Общо заседание като форма на допитване за ориста на разкопките и автомагистралата.
Преди разискванията на изключителната сесия, кметът на Благоевград Атанас Камбитов сподели, че поради прекъсване строителството на лота, средствата ще бъдат пренасочени към други инфраструктурни обекти.
След изявленията, съветниците не одобриха предложенията както за осъществяване на референдум, по този начин и другата форма на допитване до гражданите-провеждане на общо заседание с два въпроса.
След като Общинския съвет не излезе с решение, ръководителят Радослав Тасков предложи приемането на декларация по противоречивия проблем, което бе отсрочено за идната сесия.
" Съветниците съставляват ползите на друга община, на друга страна, учуден съм, не стопират операциите и лъжите, не желаят да отворят документите и погледнат, приказват си празни приказки, основават напрежение и вършат хората на маймуни ", сподели след безплодната сесия Лазар Андреев от инициативния комитет.
Според него единственият вид след яловата сесия е да се срещне персонално с премиера.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР