Общинският съвет ще гласува утре помощ за 2-годишната Бояна, която

...
Общинският съвет ще гласува утре помощ за 2-годишната Бояна, която
Коментари Харесай

Общинският съвет в Пловдив ще гласува помощ от 10 000 лева за малката Бояна

Общинският съвет ще гласоподава на следващия ден помощ за 2-годишната Бояна, която страда от рядко заболяване. Сумата е 10 000 лв. и в случай че бъде утвърдена, тя ще бъде предоставена за лекуването на момиченцето.

Само допреди три месеца Боянка тича, играе и е едно щастливо дете. До момента, в който ѝ е сложена страшната диагноза Болест на Krabbe (сфинголипидоза), известна и като глобоидноклетъчна левкодистрофия или галактозилцеремидна липидоза - рядко и постоянно съдбовно метаболитно заболяване, съобщава trafficnews.bg.

„ Към момента щерка ни, която чакахме цели 7 години в живота ни, може да управлява ненапълно единствено лявата си ръчичка. Не е в положение да седи права независимо, да се изправя от легнало състояние, да се храни сама, да играе свободно. За страдание, в България медицината не може да направи нищо за спасяването й, а лекарите не дават шансове за оцеляване. Единствената вяра за живот на Бояна е костномозъчна трансплантация (Алогенна трансплантацията), която ще забави прогресирането на заболяването и на по-късен стадий – генна терапия ”, изяснява майката на детето.

За лечението са нужни 200 000 евро – сума, непостижима за родителите. Затова те се обръщат с зов към всички положителни хора да оказват помощ за спасяването на детето им.

Може да подкрепите Бояна, като дарите средства посредством:

Банка ДСК

IBAN BG29STSA93000020571522

BIC:BIG: STSABGSF

Титуляр Пламена Иванова Чонкова(Майка на Бояна)

Paypal: [email protected]
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР