Общинският съвет ще гласува освобождаването на управителя на МБАЛ „Св.

...
Общинският съвет ще гласува освобождаването на управителя на МБАЛ „Св.
Коментари Харесай

Уволняват шеф на МБАЛ „Св. Мина” заради конфликт с персонала, финансист поема временно поста

Общинският съвет ще гласоподава освобождението на шефа на МБАЛ „ Св. Мина” проф. Петър Петров и назначението на краткотрайно изпълняващ длъжността. Кметът Здравко Димитров е внесъл предлагането в ексклузивен порядък, като на следващия ден общинарите ще би трябвало да вземат решението.

В претекстовете е записано, че на 18 май ръководителят на КТ „ Подкрепа” в Пловдив Атанас Кръстев е изпратил писмо до Общината, по отношение на проблем сред управлението на лечебното заведение и личният състав. Голяма част от чиновниците в болничното заведение – здравни и нездравни чиновници са изразили подготвеност да изоставен, което се отразявало отрицателно на активността на лечебното заведение.

На първи юни се е провело съвещание на здравната комисия към Общинския съвет. На нея са били поканени чиновници, представители на Общината и КТ „ Подкрепа. На нея е станало ясно, че към този момент повече от година връзките сред шефа и личния състав не се усъвършенстват макар непрекъснатите опити за това, а се задълбочават отрицателно още повече, което въздейства на целия микроклимат в МБАЛ „ Св.Мина”. Директорът на болничното заведение проф. Петър Петров е декларирал, че проблемите ще бъдат изгладени и личният състав няма да напусне.

Въпреки това се взима решение договорът на проф. Петров да бъде преустановен и да бъде назначен краткотраен шеф. На идващия ден се изслушват и двамата претенденти за поста – доктор Емил Караиванов, който е зам.-управител, както и Мария Горчева - финансов специалист от 10 години в болничното заведение.

Взима се решение болничното заведение да бъде поверена на Мария Горчева, до момента в който не завърши състезанието за нов шеф.

Очаквайте детайлности!
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР