Общинският съвет одобри предложената от кмета Иван Аспарухов структура и

...
Общинският съвет одобри предложената от кмета Иван Аспарухов структура и
Коментари Харесай

Одобриха новата структура и численост на общинската администрация в Мездра

Общинският съвет утвърди препоръчаната от кмета Иван Аспарухов конструкция и обща бройка на общинската администрация в Мездра за мандат 2019-2023 година Решението бе взето на декемврийската сесия на локалния парламент. Общата бройка на общинската администрация включва 149 щатни бройки, в т. ч. 46 щ. бр. в обща администрация, 48 щ. бр. в профилирана администрация, 27 кметове и кметски наместници и 17 експерти „ АОН “ в кметствата на обитаемоте места. За съпоставяне: в досегашната конструкция щатните бройки бяха 155.
В сходство с утвърдената конструкция и бройка на администрацията, кметът на общината ще създаде и утвърди длъжностно разписание по пример, според Приложение №1 от Наредбата за използване на Класификатора на длъжностите в администрацията.
В новата конструкция има трима заместник-кметове - по „ Стратегическо обмисляне, устройство на територията и инфраструктурни планове “, по „ Икономическо развиване, обществени и филантропични действия “ и по „ Стопански действия, финанси и бюджет “, секретар и основен проектант на общината, чиновник по сигурността на информацията, Звено за вътрешен одит и Звено „ Кабинет и приемна на Кмета “.
Дирекциите са четири - по две в обща и в профилирана администрация: дирекция „ Административно-правно и осведомително обслужване” с 32 щ. бр., дирекция „ Финансова политика и ръководство на човешките запаси “ с 14 щ. бр., дирекция „ Местни доходи, ГРАО” с 12 щ. бр. и дирекция „ Устройство на територията, стопанска система, общинска благосъстоятелност и филантропични действия “ с 36 щ. бр.
Финансовата дирекция е с два отдела - „ Счетоводство “ и „ Финансова политика и човешки запаси “, както и Звено „ Общински съвет “; дирекция „ Местни доходи, ГРАО” също има два отдела - „ Местни доходи “ и „ ГРАО “, а дирекция „ Устройство на територията, стопанска система, общинска благосъстоятелност и филантропични действия “ - пет отдела: „ Устройство на територията, техническа инфраструктура и ООС “, „ Общинска благосъстоятелност “, „ Икономика, икономически действия, търговия и отбрана на потребителите “, „ Образование, обществени действия и опазване на здравето “ и „ Култура, спорт и туризъм “.
На сесията бяха признати Правилник за организацията и активността на общинския съвет, неговите комисии и взаимоотношението му с общинската администрация в Мездра за мандат 2019-2023 година и вътрешни обезщетени промени на финансовите разноски в Бюджет 2019 на община Мездра.
Определен бе съставът на 7-те Постоянни комисии, които ще действат към общинския съвет. За ръководител на ПК „ Финанси, бюджет, икономически действия и общинска благосъстоятелност “ беше определена Яна Нинова (ГЕРБ), на ПК „ Устройство на територията, запазване на околната среда, инфраструктура и европейска интеграция “ - инж. Мирчо Мирчев (МК „ Национална движение „Симеон Втори" “), на ПК „ Образование, просвета, просвета “ - Катя Йотова (МК „ АБВ “), на ПК „ Спорт, туризъм и юношески действия “ - Христина Стоянова (МК „ Съюз на демократичните сили “), на ПК „ Здравеопазване и обществена политика “ - доктор Ивайло Тодоров (ГЕРБ), на ПК „ Сигурност, запазване на публичния ред и цивилен права “ - Красимир Стефанов (МК „ Национална движение „Симеон Втори" “) и на комисията за попречване и определяне на спор на ползи - Тихомир Илчев (ГЕРБ).
Община Мездра получи позволение да кандидатства като сътрудник с план по първа покана за набиране на планови оферти по Резултат 2 „ Подобрен достъп до изкуства и просвета “ на Програма „ Културно предприемачество, завещание и съдействие “, финансирана по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014-2021 година, както и да извършва плана при положение на утвърждението му, според условията на програмата.
Определени бяха изискванията за присъединяване в системата за разделно събиране на твърди битови боклуци през 2020 година и за даване на парцели - общински полски пътища, на ползватели на аграрни земи в землищата на обитаемоте места в община Мездра по цена на парцелите в размер на средногодишното рентно заплащане за съответното землище.
Общинският съвет поправя свое Решение №678/ 28.03.2019 година за прилагане от страна на община Мездра на заем от Фонд „ ФЛАГ “ за осъществяване на план по Оперативна програма „ Региони в напредък “ 2014-2020 година, с което типът на дълга беше изменен от кратковременен на дълготраен, а срокът за погасяване - продължен до 25.05.2020 година
На съвещанието беше огласено намерено писмо до общинския съвет в Мездра от инж. Делян Дамяновски, изпълнителен шеф на Националната асоциация на ръководителите на общински препоръки в Република България (НАПОС-РБ), по отношение на отправени на предходната сесия на общинския съвет „ груби нападки против НАПОС-РБ “ от страна на общинския консултант Генади Събков (Коалиция „ Българска социалистическа партия за България “).
„ Едно от достиженията на НАПОС-РБ бе постигнатото в предишния мандат изменение в ЗМСМА, с което се обезпечава почтено заплащане на общинските съветници, се споделя в писмото. Събков, защото от изявлението Ви разбрах Вашето, а от гласуването - и на няколко Ваши сътрудници, негативно отношение към НАПОС-РБ, обществено Ви приканвам Вие и Вашите сътрудници, неподкрепили участието на ръководителя на общинския съвет в Мездра в НАПОС-РБ, да се откажете от месечното си заплащане и да го превеждате за децата с увреждания! Това ще бъде морално от Ваша страна, а наша ще бъде отговорността да осведомяваме поданството за това “, написа в умозаключение инж. Дамяновски.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР