Общинският съвет (ОбС) прие информация за текущото изпълнение на бюджета

...
Общинският съвет (ОбС) прие информация за текущото изпълнение на бюджета
Коментари Харесай

Общинският съвет прие информация за текущото изпълнение на бюджета на община Мездра за първото полугодие на 2022 г.

Общинският съвет (ОбС) одобри информация за настоящото осъществяване на бюджета на община Мездра за 2022 година по прихода и разхода в размер на 13 930 670 лева Решението беше взето на юлската сесия на локалния парламент с 16 гласа " за ", 2 " срещу " и 3 " въздържал се ".

Със същото решение съветниците одобриха информации за положението на общинския дълг и за осъществяването на Инвестиционната стратегия към 30.06.2022 година, както и информации на сметките за средствата от Европейския съюз на бенефициенти на Кохезионния и на Структурните фондове към Националния фонд, на сметките за средствата от Европейския съюз на бенефициенти на Разплащателната организация на Държавна фирма " Земеделие " и за касовото осъществяване на други европейски средства и на други интернационалните стратегии за същия интервал.

На сесията бяха признати Наредба за организацията и ръководството на общинските пазари на територията на община Мездра и Наредба за изменение и допълнение на Наредбата за определянето и администрирането на локалните такси и цени на услуги на територията на общината.

Приети бяха още Годишният финансов доклад на " МБАЛ - Мездра " ЕООД за 2021 година, Отчет за активността на " Екопроект " ООД - Враца за второто тримесечие на т. година, Отчет за активността на Общински съвет - Мездра и неговите комисии за интервала м. януари - м. юни 2022 година и Отчет за осъществяване на актовете по решение на Общински съвет за същия интервал.

Общински съвет реши община Мездра да приключи присъединяване си в " Местна инициативна група (МИГ) - Мездра " и утвърди присъединяване на общината в основаването на ново публично-частно локално партньорство за кандидатстване по подмярка 19.1. " Помощ за подготвителни действия " на мярка 19 " Водено от общностите локално развиване " от Програма за развиване на селските региони (ПРСР) 2014-2020 година

 Кметът на Мездра Иван Аспарухов Кметът на Мездра Иван Аспарухов Източник: Община Мездра
Със същото решение Общински съвет даде единодушие община Мездра да взе участие в публично-частно локално партньорство, с водещ сътрудник - община Мездра и представител на общината - кмета Иван Аспарухов, и сътрудници - национално читалище " Просвета 1925 " - гр. Мездра (представител на нестопанския сектор) и " Ива Вутова-71 " ЕООД (представител на стопанския сектор), и даде единодушие за кандидатстване и осъществяване на план по подмярка 19.1 " Помощ за подготвителни действия " на мярка 19 " Водено от общностите локално развиване " от ПРСР 2014-2020 г.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР