Общинският съвет (ОбС) одобри за финансиране и изпълнение до края

...
Общинският съвет (ОбС) одобри за финансиране и изпълнение до края
Коментари Харесай

Шест проекта ще бъдат финансирани от община Мездра по Програма "Малки местни инициативи - Мездра 2022"

Общинският съвет (ОбС) утвърди за финансиране и осъществяване до края на тази година шест планови оферти по Програма " Малки локални начинания - Мездра 2022 ". Това решение бе взето единомислещо на юнската сесия на локалния парламент. Проектите са подадени от пет Инициативни комитета и едно Сдружение на притежателите.

 Кметът инж. Иван Аспарухов Кметът инж. Иван Аспарухов Източник: Община Мездра
Със средства от общинския бюджет на обща стойност 17 218 лева ще бъдат осъществени дребните локални начинания " Еко учебно заведение - развличам се и изучавам " в с. Руска Бела, " Кът за отдих и релакс - край реката " в с. Брусен, " Беседка за отдих и отмора в м. " Кръста " в землището на с. Лютидол, " Центърът на селото - привлекателно място за отдих и забавление " в с. Долна Кремена и два къта за отдих в гр. Мездра - източно от бл. 4 в кв. 101 и в междублоковото пространство на ул. " Христо Ботев " №96.

 Ръководството на общината- в средата кметът инж. Иван Аспарухов, най-вдясно - зам.-кметът Николинка Кътовска Ръководството на общината- в средата кметът инж. Иван Аспарухов, най-вдясно - зам.-кметът Николинка Кътовска Източник: Община Мездра
Общински съвет одобри препоръчаните промени и утвърди обновена транспортна скица на община Мездра по следните автобусни линии: Мездра - Враца, Мездра - Камено поле, Мездра - Върбешница, Мездра - Руска Бела, Мездра - Старо село, Мездра - Типченица, Мездра - Ослен Криводол, Очиндол - Мездра, Игнатица - Зверино и Зверино - Оселна.

На сесията бяха признати промени и допълнения в Наредбата за определянето и администрирането на локалните такси и цени на услуги на територията на община Мездра и допълнение в Наредбата за изискванията и реда за сформиране на бюджетната прогноза за локалните действия за идващите три години и за сформиране, приемане, осъществяване и отчитане на бюджета на община Мездра.

 Зам.-кметът на община Мездра Николинка Кътовска Зам.-кметът на община Мездра Николинка Кътовска Източник: Община Мездра
Приети бяха също финансовият доклад за първото тримесечие на т. година на " МБАЛ - Мездра " ЕООД и годишните финансови доклади за 2021 година на общинските сдружения " Транс-Авто-2015 " ЕООД и " Мездра-Автотранскорт-2003 " ЕООД.

По предложение на кмета на с. Зверино Стоян Петров Общински съвет реши централният площад в селото да бъде наречен " 4 юни " в чест на паметното историческо събитие - прекосяването през нощта на 22 юни 1876 година (ст. стил) на група Ботеви четници, водени от военния пълководец поручик Никола Во̀йновски, през брода на река Искър, което е подкрепено от родолюбиви зверинчани.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР