Общинският съвет на Варна отхвърли искането на инициативен комитет за

...
Общинският съвет на Варна отхвърли искането на инициативен комитет за
Коментари Харесай

Общинският съвет на Варна реши: Без референдум за Морската градина

Общинският съвет на Варна отхвърли настояването на предприемчив комитет за провеждането на локален референдум за Морска градина. Мотивите са, че препоръчаните два въпроса за допитването, както и събраният брой в гражданската подписка, са незаконосъобразни.

Според протокола на ГРАО не доближават 331 подписа, или те са по-малко от нужните 1/20 от гласоподавателите на Варна съгласно Закона за директно присъединяване на жителите в държавната власт и локалното самоуправление. А заложените въпроси, свързани с плана „Алея Първа“ на „Холдинг Варна“, притежател на една част от крайбрежната алея след договорка с страната, не са от компетентността на Общинския съвет, защото се уреждат със Закона за устройство на територията и Закона за устройство на Черноморското крайбрежие. Извънредното съвещание на локалния парламент, което препълни зала“Пленарна“, беше свикано след решение на Върховния административен съд от 11 януари.

Общински съвет съзнателно и умишлено отхвърли предлагането за референдум,стъпвайки на протокол на ГРАО с погрешно наличие, за което сме алармирали основния прокурор на Република България, разгласи след сесията ръководителят на инициативния комитет Юлиян Чолаков.Срещу референдума застанаха и представителите на браншовите организации в туризма, тъй като съгласно тях крайбрежната алея е красивата визитка на Варна.
Само в архитектурното възобновяване на централните минерални бани, строени през 1926 година, са вложени 11 млн.лева, уточни комерсиалният прокурист на „Лазурен бряг“ Андрей Василев.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР