Общинският съвет на Търговище единодушно прие бюджета за 2024 година,

...
Общинският съвет на Търговище единодушно прие бюджета за 2024 година,
Коментари Харесай

Община Търговище одобри бюджет за близо 100 млн. лева за 2024 година

Общинският съвет на Търговище единомислещо одобри бюджета за 2024 година, като обезпечи обилни средства за финансови разноски, публични услуги, просвета, спорт и обществена поддръжка. С общ общ брой от 98,5 млн. лв. бюджетът отразява устрема на общината към стабилно развиване и благополучие на своите жители.

Внушителната сума от над 17 млн. лв. е планувана за финансови разноски , които включват поправки и благоустрояване на общината. Това акцентира ангажираността на общинската администрация към възстановяване на инфраструктурата и обезпечаване на първокласен живот за своите поданици.

Общината продължава да поддържа спорта и младежта , като отделя 80 000 лева за спортни клубове и спомагателни 55 000 лв. за покриване на разноските за консумативи на наемателите на общински спортни бази. Тези вложения затвърждават Търговище като град, който цени здравето и дейния метод на живот на своите жители.

Културното благосъстояние на Търговище получава доста внимание с бюджети, отделени за подкрепяне на разнообразни културни и просветителни начинания. Програма „ Култура + “ с бюджет от 50 000 лв. ще подтиква локалните създатели и креативен сформира, а трагичният и кукленият театри ще имат опция да обогатят своята театрална активност със сумата от 30 000 лв. за всеки.

Бюджетът отразява и мощната обществена ангажираност на общината, като обезпечава средства за подкрепяне на лица с репродуктивни проблеми и за стипендии на надарени деца . С тези ограничения, Търговище показва своята грижа и поддръжка за всички пластове на обществото.

Общинският съвет на Търговище се надява, че новият бюджет ще бъде катализатор за позитивни промени и ще способства за благоденствието и развиването на общината във всички сфери на живота.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР