Общинският съвет на Шумен прие най-големия до момента бюджет в

...
Общинският съвет на Шумен прие най-големия до момента бюджет в
Коментари Харесай

Проф. Христо Христов: БСП ще разгради модела “ГЕРБ” и ще превърне Шумен в социална и развиваща се община

„ Общинският съвет на Шумен одобри най-големия досега бюджет в размер на 166 млн. лв.. От тях 60% са държавна дотация и 40% лични доходи. Трябва обаче да бъде посочено, че и този бюджет е извънредно непълен за нашата община – имайки поради темповете, с които се развива в икономическо отношение общината. “ Това съобщи претендентът за кмет на Шумен от Българска социалистическа партия проф. Христо Христов по Българска национална телевизия.
„ Планираме в полза на общината основаване на промишлен парк 2 или техно парк. Усилията ни ще бъдат ориентирани към допускане единствено на вложители имащи високотехнологични производства. Идеята ни е те да имат потребност от високо квалифицирани фрагменти, които да бъдат създавани в нашия град и по този метод да вдигнем стандарта на живот “, изясни той за част от своите цели.
Проф. Христов разяснява, че във връзка с централната власт Шумен би трябвало да получи дотации главно в 2 бранша, където проблемите са най-сериозни, а точно опазване на здравето и обучение.
По думите му, Шумен е община с необикновен капацитет. „ Усилията ще бъдат ориентирани в създаване на туристически център, който да обхване няколко общини и общинско дружество по туризъм, на което да бъдат вменени функционалности в сфера туризъм. Разчитаме на туризма, тъй като той основава придадена стойност, която остава в нашата община и дава опция за развиване на междинен и малък бизнес “, добави претендентът за кмет на Шумен.
„ На първо място, поисквам на хората да бъдат здрави. Ако в действителност желаят един добър и по-достоен живот – да гласоподават с бюлетина номер 1. Нашата цел е основаване на по-висока претовареност, по-високи приходи, а от там и по-висок стандарт на живот в нашата община “, сподели в умозаключение проф. Христо Христов.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР