Общинският съвет на Сан Франциско гласува да разреши на полицията

...
Общинският съвет на Сан Франциско гласува да разреши на полицията
Коментари Харесай

Сан Франциско разреши на полицията да използва роботи убийци

Общинският съвет на Сан Франциско гласоподава да позволи на полицията да употребява роботи, които могат да убиват, съобщи Би Би Си, представена от БНР.

Мярката позволява на органите на реда да изпращат роботи, пренасящи експлозиви, при изключителни условия.

Д-р Катрин Конъли от организацията " Спрете роботите убийци " съобщи, че решението съставлява " хлъзгав скат ", който може да дистанцира хората от убийства.

Градската полиция (SFPD) разгласи пред Би Би Си, че сега не оперира с никакви роботи, които са оборудвани със смъртоносна мощ. Но в бъдеще може да има сюжети, при които да се употребява такава.

Говорител на полицията съобщи, че " роботи може да бъдат оборудвани с експлозиви, с цел да разрушат укрепени структури, в които се намират въоръжени и рискови обекти ". Роботи може да бъдат употребявани и с цел да обезвредят обвинени, които съставляват риск от загуба на живот.

Защитници на мярката настояват, че тя ще бъде употребена единствено при рискови обстановки.

Противници на концепцията считат, че тя единствено ще усили милитаризацията на полицейските сили.

А наблюдаващи на процесите задават въпроса дали не се сбъдват кошмарите от филмите " Терминатор ", свързани с " войната на машините " против хората.

През 2016 година в Далас бе употребява робот, въоръжен с експлозив С-4 за убийството на снайперист, които умъртви двама служители на реда и рани още няколко други, напомня Би Би Си.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !  

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР