Общинският съвет на Пловдив взе решение да развали концесията на

...
Общинският съвет на Пловдив взе решение да развали концесията на
Коментари Харесай

Община Пловдив развали концесията на стадион Тодор Диев

Общинският съвет на Пловдив взе решение да скапе концесията на стадион " Тодор Диев ". Това стана ясно след днешното постоянно съвещание. С 41 гласа " за " беше признато импортираното от футболен клуб Спартак (Пловдив) предложение за преустановяване на концесията на оборудването. От клуба благодариха на всички, които поддържаха тяхното искане.

През предходната седмица управлението на " гладиаторите " внесе в Общинския съвет стимулирано писмо, с което пожела преустановяване на концесията. Причината е нарастването на цените на строителните материали, в резултат на което по последна Количествено-стойностна сметка (КСС) инвестицията в оборудването за реализиране на първичния план би трябвало да бъде 18 200 000 лв., при в началото планувана такава в размер на 5 121 000 лв..

От клуба прецизираха, че съгласно закона за концесиите, по който е подписан договорът с Община Пловдив, не е разрешено да се включи анекс, с който да се увеличи сумата до стойностите, които са нужни за завършването на стадиона.

Ръководството на Спартак изрази подготвеност да се стартира нова процедура по отдаване на оборудването на концесия, която да бъде направена в къс интервал от време, с цел да може построяването на стадиона да продължи. " Гладиаторите " оповестиха, че строителните действия няма да бъдат спирани, до момента в който траят процедурите.

От клуба обявиха, че имат желание да създадат стадион " Тодор Диев " едно от най-модерните уреди в България, което да дава отговор на всички условия на Българския футболен съюз и УЕФА за осъществяване на футболни срещи.
 Спартак (Пловдив) се опълчи на Суперлигата, авансово отхвърли присъединяване
Спартак (Пловдив) се опълчи на Суперлигата, авансово отхвърли присъединяване

" Гладиаторите " разгласиха във " Facebook " фотография, на която логото на новия шампионат е задраскано
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР