Общинският съвет на Пловдив, след над едночасови дебати, прие решение

...
Общинският съвет на Пловдив, след над едночасови дебати, прие решение
Коментари Харесай

Пловдив отхвърли сделката на Гергов за панаира

Общинският съвет на Пловдив, след над едночасови диспути, одобри решение представителят на Община Пловдив в Общото заседание на акционерите на " Пълдин туринвест ", което е планувано също за през днешния ден, да гласоподава срещу предлагането за апорт на акциите на община Варна в Пловдивския панаир, заяви " Под тепето ".

По самодейност на " Демократична България " общинският съвет е задължил кмета на Пловдив, в случай че въпреки всичко акциите бъдат апортирани, да апелира.

Решението е гласувано след едночасови диспути като 39-ма са дали своят вот " за ", нито един не се е оповестил срещу, а деветима са се въздържали. По информация на " Под тепето " въздържалите се са представителите на групите " Автентична лява Българска социалистическа партия " (която не се употребява с доверието на управлението на партията) и ГЕРБ.

Решението на пловдивските съветници е против интереса на предприемача, някогашен водач на Българска социалистическа партия в Пловдив Георги Гергов. Той управлява " Пълдин туринвест " и пробва посредством тази скица да усили каузи си в ръководството на панаира.

В момента Гергов има 50.3% от капитала на панаира. След завършването на договорката с Варна делът му би станал близо 80%.

Съветникът от " Демократична България " Владимир Славенски предложи общината да стартира процедура Пловдивският панаир да бъде разгласен за монумент на културата, с цел да бъде предпазен от презастрояване, заяви пресцентърът на обединяването.

Преди решението на общинските съветници в Пловдив да бъде взето, от трибуната на Народното събрание в София прозвуча декларация на групата на Българска социалистическа партия, която предизвести, че " алчността на един олигарх е на път да бъде материализирана ", в случай че съветниците одобрят договорката.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР