Общинският съвет на Пловдив реши кметът Здравко Димитров и работна

...
Общинският съвет на Пловдив реши кметът Здравко Димитров и работна
Коментари Харесай

ОбС реши: Започват преговори за спорния терен до Гребната база

Общинският съвет на Пловдив реши кметът Здравко Димитров и работна група от всички политически сили в Общински съвет, в която за вземат участие и жители, да договаря със притежателите на противоречивия терен от 81 дка на Гребната база, който съгласно новия Общ устройствен план може да бъде застроен.

Предложението на градоначалника беше признато с 41 гласа. Другите точки, касаещи парцела, не получиха утвърждението на съветниците. Става въпрос за предлагането на гражданската самодейност „ За парка “, които предлагаха теренът да бъде отчужден и изменен в зона за озеленяване, предлагането на „ Съюз за Пловдив “ за образуване на комисия, която да изследва всички благоприятни условия за придобиване на терена, както и на Демократична България за поправяне на фактическа неточност в Общ устройствен план, поради която зоната, предопределена за озеленяване, попада като зона за рекреация.

Заради възможното презастрояване на терена и попадането му още преди години в частни ръце пловдивчани излязоха на няколко поредни митинга.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР