Общинският съвет на Пловдив не прие предложението на ПП-ДБ за

...
Общинският съвет на Пловдив не прие предложението на ПП-ДБ за
Коментари Харесай

ПП-ДБ видя лоби на частните превозвачи в ОбС

Общинският съвет на Пловдив не одобри предлагането на ПП-ДБ за постоянни отчети от шефа на общинското дружество „ Екобус “ по отношение на свършеното по бизнес-програмата му.

Това решение породи остри рецензии от страна на съветниците от ПП-ДБ, които упрекнаха Общински съвет в липса на интерес и поддръжка за развиването на сдружението.

Предложението на групата на ПП-ДБ включваше условието за постоянни доклади от шефа на „ Екобус “, като задачата беше да се подсигурява бистрота и отчетност пред Общинския съвет.

Въпреки това, огромна част от съветниците от другите политически групи гласоподаваха срещу самодейността.

„ Това гласоподаване споделя: „ Ние като решаващия орган за развиването на сдружението не се интересуваме от неговото развиване, не желаеме да знаем и не желаеме да спомагаме, с цел да е сполучливо то “, безапелационна е юрист Веселина Александрова от ПП-ДБ.

Според представителите на партийното обединяване в локалния парламент, аргументите за отхвърли могат да бъдат две. Първо – допустимо е съветниците да не демонстрират задоволителен интерес към „ Екобус “ и да не помнят предизборните си обещания за усъвършенстване на общинския градски превоз. И второ, може да има липса на изясненост по отношение на същността на предлагането.

Затова от ПП-ДБ оповестиха, че ще внесат още веднъж своето предложение пред Общински съвет и ще се опитат да обяснят по-детайлно смисъла му. Ако и този път бъде отхвърлено, те са уверени, че повода за това ще бъде ясна – липса на предпочитание за развиване на „ Екобус “ и опазване на частните превозвачи в града.

За отменяне на предлагането на ПП-ДБ гласоподаваха съвсем всички съветници от ГЕРБ, цялата група на Възраждане, на Има Такъв Народ, половината от „ Съединени за Пловдив “ и един от Българска социалистическа партия.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР