Общинският съвет на Плевен прие бюджета на общината за 2024

...
Общинският съвет на Плевен прие бюджета на общината за 2024
Коментари Харесай

След повече от 4 часа дебати: Приеха бюджета на Плевен

Общинският съвет на Плевен одобри бюджета на общината за 2024 година след диспути , траяли повече от четири часа.

В поддръжка на главния финансов документ на Плевен гласоподаваха 35 съветници, един бе срещу, а трима натиснаха бутона " въздържал се ". Преди дебата планът за бюджет е прегледан от всички непрекъснати комисии в Общинския съвет.

Въпреки това, както и извършеното публично разискване, в границите на днешното съвещание се състояха гласувания по 16 оферти за промени, от които бяха признати 13.

Най-продължителен бе дебатът по отношение на бюджетите на кметствата в община Плевен, бе издигнат въпросът със заетостта на щатните бройки в тях , защо се харчат отпуснатите им средства. Обсъждания провокира и положението на плана за създаване на скейтпарк в града, който беше стартират през предходната година.

Общият размер на бюджета за 2024 година на Община Плевен е 182 484 595 лева, включително доходи за държавни действия в размер на 125 790 716 лева, и локални доходи - 56 693 879 лева

Със Закона за държавния бюджет на Република България за 2024 година за Плевен са планувани средства в размер на 121 730 057 лева На 15 февруари на съвещанието бе изключително с дневен ред от три точки.

Първите две преди дебата по бюджета бяха за доклад на кмета по отношение на положението на общинската благосъстоятелност и за резултатите от нейното ръководство и предписание през предходната година, както и приемане на Програма за ръководство и предписание с парцели - общинска благосъстоятелност през 2024 година

Всеки миг е значим! Последвайте ни в и , за да сте в крайник с тематиките на деня
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР