Общинският съвет на Плевен даде съгласие Община Плевен да кандидатства

...
Общинският съвет на Плевен даде съгласие Община Плевен да кандидатства
Коментари Харесай

Плевен ще кандидатства с проект за техническа помощ за инвестиции в зоопарк „Кайлъка

Общинският съвет на Плевен даде единодушие Община Плевен да кандидатства с планово предложение „ Техническа помощ за вложения в Зоологическа градина „ Зоопарк „ Кайлъка " - Плевен ", финансирано по Програма „ Околна среда " 2021-2027, процедура „ Техническа помощ за вложения в зоологически градини ". Със същото решение съветниците одобриха при зародила нужда по време на осъществяване на плановото предложение, в това число разноски, които не се финансират по процедурата, да се употребяват бюджетни средства на Община Плевен под формата на краткотраен безлихвен заем.

С писмо от Министерство на околната среда и водите, Главна дирекция „ Оперативна стратегия Околна среда “ осведомят Общината за пускане на процедурата за техническа поддръжка на общинските зоологически градини посредством Програма „ Околна среда “ 2021-2027 година Помощта цели да подкрепи създаването на планови оферти и последващото финансиране на капиталови планове. Максималната безплатна финансова техническа помощ за планово предложение е до 200000 лв. с Данък добавена стойност, в което се включват всички директни и непреки разноски. Процедурата за техническа поддръжка на общинските зоологически градини по стратегия „ Околна среда “ 2021-2027 година е ориентирана към опазване на биоразнообразието и консервацията на предпазени типове. Изискуемият документ за кандидатстване, потвърждаващ и доказващ желанията на претендента, е решение на Общинския съвет.

След осъществяване на актуалното планово предложение, Община Плевен в партньорство със „ Зоопарк „ Кайлъка “ възнамерява да кандидатства с капиталов план към стратегия „ Околна среда “ 2021-2027 година, съставен елемент „ Биоразнообразие “, с който ще се състезава на конкурентен принцип за 52 460 384.00 лева за петте района (Северен централен, Северозападен, Североизточен, Южен централен и Югоизточен регион).

Зоопарк „ Кайлъка " е основан през 1956 година, в началото с местообитания за птици и тревопасни, а на по-късен стадий през 1963 година е основано и местообитание за мечки. През годините са построени и други здания и уреди за битуване и за други типове животни. С контракт от 22.01.2021 година Защитена околност Кайлъка е предоставена безплатно за ръководство на Община Плевен. Зоологическата градина попада в обсега на Защитена околност Кайлъка и е обществена държавна благосъстоятелност според Акт №4910 от 14.04.2010 година

Съгласно решение от март 2005 година на Общински съвет - Плевен, зоопаркът е възложен за ръководство на общинското дружество „ Акварел ".
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР