Общинският съвет на Мездра реши да сключи договор за кредит

...
Общинският съвет на Мездра реши да сключи договор за кредит
Коментари Харесай

Община Мездра тегли кредит за изграждането на покрит пазар в града /снимки/

Общинският съвет на Мездра реши да подписа контракт за заем с „ Фонд ФЛАГ” ЕАД, по силата на който да поеме дълготраен общински дълг, за финансиране на дейностите за осъществяване на план: „ Реконструкция на затрупан пазар и благоустрояване на околното пространство в Мездра “, оповестиха от управата.
Максималният размер на дълга е 1 807 208 лева, а срокът за неговото погасяване - до 180 месеца, считано от датата на сключване на контракта за заем. Това решение бе взето на априлската сесия на локалния парламент.
Проектът планува създаване на две съществени покрития на пазара с дължина по 36 м; оформяне на търговски пасажи /оси/ и разполагане на търговски маси - по 24 търговски маси; отделяне на място за обществени контакти и събития - сцена за обществени прояви и дребна водна площ; отделяне на зона за отдих и игри; замяна на настилки; ново решение за осветлението на пазара и паркинга; обезпечаване на ново решение за водоснабдяване и шадраван, както и канализация за обекта. Общата повърхност, която ще бъде реконструирана, е 820 кв. м., а срокът за осъществяване на плана - две години.
Общински съвет промени характера на общинската благосъстоятелност от обществена в частна на четири здания - две общежития, трапезария и сграда на допълващо застрояване, предоставени до преди година и половина безплатно за ръководство на ПГ по МСС - Мездра, а от месец октомври 2019 година минали за стопанисване и ръководство от Община Мездра. Мотивът за смяна характера на собствеността на тези здания е, че те са престанали са имат предназначението, което са имали. Същевременно нескончаем интервал от време не се употребяват по предопределение, което е довело до мощно влошеното им експлоатационно положение и нуждата от забележителен финансов запас за ремонт и поддръжка.
На съвещанието бяха признати доклад за първото тримесечие на тази година на „ Екопроект “ ООД - Враца и беше несъмнено по какъв начин да гласоподава представителят на Община Мездра по точките от дневния ред на Общото заседание на „ ВиК “ ООД - Враца и на Общото заседание на „ Екопроект “ ООД - Враца, планувани за 11 май 2021 година
Общинският съвет се разпореди и с пет парцела - общинска благосъстоятелност в землищата на селата Типченица, Ребърково и Брусен. Предоставени бяха и два аграрни парцела от Общинския аграрен фонд в землището на Горна Кремена на притежатели, открили границите на земеделските парцели в съществуващи остарели действителни граници.
На сесията постави клетва новоизбраният общински консултант от Местна коалиция „ АБВ “ /„ Земеделски национален съюз “, „ Воля “, „ АБВ “/ Тошко Стоянов. Той влиза на мястото на Мирослав Аспарухов, чиито пълномощия бяха прекъснати предварително от Общинската изборна комисия заради избирането му за депутат в 45-ото Народно заседание.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР