Общинският съвет на Мариупол обяви, че днес ще бъде възможно

...
Общинският съвет на Мариупол обяви, че днес ще бъде възможно
Коментари Харесай

Евакуират цивилни от Мариупол

Общинският съвет на Мариупол разгласи, че през днешния ден ще бъде допустимо да се изтеглят цивилни от обсадения град , оповестява Би Би Си. Новината бе оповестена в обществената мрежа Telegram.

Това може да алармира за пробив в интервенцията за освобождение на повече от 1000 души от обсадения цех за стомана Азовстал, последната част на южния град, към момента в ръцете на украинските войски.

Но не е ясно по какъв начин хората ще стигнат до мястото на събиране. А договарянията сред украинците и руснаците ми бяха разказани като деликатни и комплицирани.

Загрижеността на лицата на чиновници, които чакат тук в центъра за бежанци в Запорожие, приказва доста. Никой не желае да заплаши договорка за филантропичен кулоар в подобен сериозен миг.

По-рано консултант на кмета на Мариупол съобщи, че повече информация за евакуациите няма да бъде оповестена. Те приканват за радио тишина. Кметът на града сподели пред Би Би Си, че хората там са на " границата сред живота и гибелта ".

Руското министерство на защитата споделя, че 46 цивилни към този момент са евакуирани и разгласява видео, на което явно се вижда, че хора се транспортират през нощта в рейсове, с коли както от Червения кръст, по този начин и от Организацията на обединените народи.

Организация на обединените нации не удостовери тези детайлности, само че украински управляващи споделиха, че минимум 20 цивилни са напуснали завода - те го нарекоха " проблясък на вяра ".
 25 цивилни са излезли от „ Азовстал “, измежду тях и шест деца
25 цивилни са излезли от „ Азовстал “, измежду тях и шест деца

Градът, по информация на локалните украински управляващи, е опустошен на 90%
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР