Общинският съвет на град Страсбург реши да забрани пушенето във

...
Общинският съвет на град Страсбург реши да забрани пушенето във
Коментари Харесай

Френският град Страсбург забранява пушенето в паркове и градини

Общинският съвет на град Страсбург реши да забрани пушенето във всички публични паркове и градини, което се случва за първи път във Франция, съобщи " Франс прес ".

Забраната влиза в действие на 1 юли и бе гласувана единомислещо от общинския съвет, който желае да противодейства на растящата приложимост на тютюн и на последствията й върху околната среда, сигурността и публичното здраве, се споделя в официално съобщение, представено от Агенция Франс Прес.

Забраната, готова в партньорство с " Лигата против рака ", в началото ще влезе в действие в шестте огромни парка на града, а по-късно и във всички публични зелени пространства. След пробна фаза през 2018 година, през 2019 на пушачите извършители ще бъде налагана санкция от 68 евро.

Страсбург желае да понижи фасовете, които съдържат ендокринни замърсители, преминаващи във водите. " Един единствен фас може да замърси до 500 литра питейна вода, която става негодна за пиянство ", предизвести общината.

През 2017 година пушачите във Франция понижиха " исторически " с един милион - съгласно държавното управление с помощта на нарастването на цените на цигарите, само че и на заместители като електронните цигари, показва Агенция Франс Прес.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР