Общинският съвет на Етрополе взе решение, по предложение на кмета

...
Общинският съвет на Етрополе взе решение, по предложение на кмета
Коментари Харесай

Отпускат 800 лева за второ дете в община Етрополе

Общинският съвет на Етрополе взе решение, по предложение на кмета инж. Владимир Александров, да бъдат отпуснати по 200 лева за всяко едно дете, което е родено в родилния дом на МБАЛ „ Проф. доктор Александър Герчев ", без значение от адресната регистрация на родителите, написа " Кросс.бг ".

За да могат да се възползват от финансовото стимулиране, майките, родили след датата на влязлото в действие решение, ще би трябвало да подадат заявление в 30 дневен период от датата на раждане. По този метод общата сума, която могат майките да получат при раждане на дете в Община Етрополе, в случай че дават отговор на всички условия, става 500 лева за първо дете, 800 лева за второ и 500 лева за трето.

До момента Община Етрополе отпускаше 300 лева за първо дете, 600 лева за второ дете и 300 лева за трето дете, при изискване че майката има непрекъснат адрес на територията на общината.

Заявленията за спомагателното финансово стимулиране от 200 лева ще се одобряват в Центъра за административно обслужване на Общинска администрация на гише Деловодство след 22 март 2024 г.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР