Общинският съвет на Димитровград реши на днешното си заседание да

...
Общинският съвет на Димитровград реши на днешното си заседание да
Коментари Харесай

Парк Марица в Димитровград ще бъде обновен с 3.1 млн. лева

Общинският съвет на Димитровград реши на днешното си съвещание да даде зелена светлина за кандидатстването по план за реорганизация на парка " Марица " по програмата " Региони в напредък ". Половината от средствата ще бъдат от програмата, а останалите ще са от лично присъединяване на общината. Предварителните планове за прогнозната стойност на реконструкцията са към 3 млн. лв..
Проектното си предложение общината би трябвало да направи до декември т.г., а докладна за това е включена в план за дневен ред на идното идната седмица второ съвещание на новия Общински съвет.
Ремонтните действия в парка се планува да включват преасфалтиране на 50 000 км и полагането на нова настилка от вибропресовани павета към 2 декара. Нов асфалт ще бъде положен от 3-те централни алеи в парка, в пространството първоначално му, където се разполага сцената за културни мероприятия.
За децата се планува да бъдат построени 3 детски площадки за възрастовите групи от 0 от 3 години, от 3 до 12 години и площадка за деца над 12 години. В парка ще се построи нов атрактивен авантюристичен ъгъл, а за спортистите ще има фитнес навън. За отдиха на жителите и гостите на града ще бъдат инсталирани нови 200 пейки и ще бъде издигната ротонда в края на основната алея, водеща към река Марица. Ще бъде построено и ново осветяване в парковите пространства.
Парк „ Марица ” е един от трите огромни парка в Димитровград. Разположен е на десния бряг и е на повърхност 1 400 дка. Паркът е основан през 1952 година има чудни алеи, само че се нуждае от възобновяване. Освен че е едно от обичаните места на димитровградчани за спорт и отдих, в парка се организира към този момент обичайният летен рок фестивал. Той посреща и национална среща на кемперисти. В него се намира и Алеята на новия живот. Срещу входа му e една от атракциите на града- алеята на колосите.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР