Общинският съвет на Девня гласува единодушно от местната хазна да

...
Общинският съвет на Девня гласува единодушно от местната хазна да
Коментари Харесай

Девня отпусна 8 200 лв. за униформи на ученици

Общинският съвет на Девня гласоподава единомислещо от локалната хазна да бъдат отпуснати 8207 лв., с които да се закупят униформи на 62-мата възпитаници от новите професионални паралелки в СУ " Васил Левски ". Средствата ще бъдат обезпечени за сметка на преизпълнението на заложените в общинския бюджет доходи. Униформата включва вратовръзка, публична риза, суитчър, по два броя блузи с дълъг и пай ръкав.
Новите паралелки по две специалности - " Автоматизация на непрекъснатите производства " и " Електрообзавеждане на производството ", бяха образувани по самодейност на кмета Свилен Шитов и със съдействието на индустриалните колоси от Девненския индустриален комплекс и " Елдоминвест " - Варна. Наред с всички обществени придобивки, които получават, кметът се ангажира учениците да имат и униформи, които да носят с горделивост и отговорност.

Местният парламент утвърди и финансова помощ за двойка с репродуктивни проблеми, която ще се подложи на инвитро процедури. Мъжът и дамата ще употребяват личен генетичен материал, заради което размерът на отпуснатата им средства е 1000 лв.. С 500 лева повече администрацията дава на двойки, на които им се постанова да употребяват донорски материал. Това е третото семейство, което кандидатства за общинска помощ в границите на тази година. " Радвам се, че от ден на ден двойки набират храброст и се вземат решение на тази стъпка ", разяснява кметът на Девня Свилен Шитов.

По предложение на ръководителя на здравната комисия Димитър Николов съветниците утвърдиха и финансови помощи от по 500 лв., които ще бъдат нужни за лекуването на петима девненци.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР